Габрово ДНЕС
Новините от Габрово и региона
 1 


 

ГРАНД ЕНЕРДЖИ ДИСТРИБЮШЪН:

ГАБРОВЦИ ВСЕ ОЩЕ НЕ СА ИЗБРАЛИ

ТЪРГОВЕЦ НА ТОК

Спестете си  високите сметки, като направите своя избор до седмица

 

От 1 октомври законодателят дава възможност всеки стопански потребител да излезе на свободния пазар като гратисния период за това е 30 юни 2021г.. Отлагането на изборът на търговец на електрическа енергия, обаче само ще доведе до плащане на неразумно високи сметки. Нашето проучване показва, че малките консуматори в Габрово– магазини, баничарници, книжарници, търговци и офиси се плашат от сложността на процедурата, а не бива. Гранд Енерджи Дистрибюшън поема цялата административна тежест. Да си купи една фирма електрическа енергия от свободния пазар с нас е много лесно. Само трябва да ни се обадите. Не е необходимо да търсите офиси, да се редите на опашки или да четете тонове литература и  трудноразбираеми договори.  При нас процедурата е по лесна и от това да си поръчаш пица по телефона.

Бизнесът в Габрово все още се колебае да избере търговец на електрическа енергия и затова свидетелстват многобройните ни запитвания от града. Хората си мислят, че има време и това е така. И без друго тежката икономическа ситуация за габровци, както и за всеки друг регион в следствие на пандемията, може да бъде поне малко облекчена с по – нисък разход в края на месеца.

Още...


 

            Свързахме с директора на Топлофикация Габрово инж. Владимир Костов, за да го попитаме финализираха ли летните ремонти и дали габровци ще имат топлоподаване през зимата. Инж.Костов успокои, че габровци, които са използват централно отопление, могат да са сигурни, че ще имат парно през студените месеци.

            „Радвам се да обявя, че приключихме в срок всички планирани ремонтни дейности по съоръженията на Топлофикация Габрово, както и по топлопреносната мрежа, без забавяния. Готови сме за предстоящия зимен отоплителен сезон. В Наредбата за топлоснабдяването се казва, че централното отопление трябва да се включи при 3 последователни денонощия със средни температури под 12 градуса. Щом градусите стигнат тези стойности, сме готови да започнем работа и да подсигурим топлата зима на габровците, които се доверяват на услугите на Топлофикация Габрово и разчитат на нас, за да им е топло през студената част от годината!“ – заяви изпълнителният директор инж. Владимир Костов.

            Топлофикация Габрово от години работи само през отоплителния сезон, като обичайно предоставя на своите абонати централно отопление.

 1 
Теми с продължение
News management powered by Xpression News