Габрово ДНЕС
Новините от Габрово и региона

 Предстои откриване на изложба на габровски художници на 16 май 2013 г., четвъртък, от 17.30 часа в Художествена галерия „Христо Цокев“. Експозицията е посветена на празника на града и в нея ще участват тридесет и двама художника от Габрово и региона с над седемдесет творби - живописни платна, графики и скулптури. Комисия ще определи носителя на тазгодишната награда, връчвана от Кмета на Община Габрово. 

На 17 май 2013 г., петък, от 17.30 часа ще се състои тържествено заседание на Общински съвет – Габрово в Художествена галерия „Христо Цокев“, зала „Минчо Минчев“. На заседанието ще бъдат обявени видните личности и институции с принос за развитието на културата, образованието и социалния живот на града. Четирима души ще бъдат удостоени със званието „Почетен гражданин на град Габрово“, а други четирима, заедно с две институции ще бъдат удостоени с почетния знак на Община Габрово. 

За празника на града и за самия карнавал на 18 май, специално ще дойдат официални делегации  от някои от побратимените ни градове. Ще посрещнем гости от белгийския град АалстМитвайда в Германия, беларуския МогильовМытищи в  Русия, Паневежис в Литва и Тун в Швейцария, информират от Общината.

 

 

 


Теми с продължение
News management powered by Xpression News