Габрово ДНЕС
Новините от Габрово и региона

 Народният представител Томислав Дончев е на път да осъществи една своя любопитна и полезна инициатива. Той е дал дума да помогне на селските читалища в областта с компютърна техника. Освен, че ще имат връзка със света, хората в селата, предимно възрастни, ще могат да контактуват с близки и роднини, които живеят далеч от тях. Идеята се породила още по време на предизборната кампания след разговор с хора от село Добромирка.

Депутатът вече е успял да осигури 13 компютъра, обещали са му още 15. През две -три години банки и други институции обновяват техниката си. Успях да убедя някои от тях вместо да продават старата техника / всъщност тя обикновено е в много добро техническо състояние/, да я  дарят на селските читалища. Проблем може да се окаже включването на интернет, ако читалищата не разполагат със средства, може да се пробва чрез бюджета на съответната община. В крайна сметка, ако и те откажат, се наемам да намеря средства от нашата субсидия, амбициран е депутатът.

След инсталиране на техниката, ще започне компютърното обучение на хората по селата. Ако секретарите на читалищата не могат, той отново се наема да помогне.

Инициативата е нова, любопитна, нискобюджетна. Засега е само габровска, но е възможно тя да прерасне в национална. Още повече отговаря на изисквания на Европейската комисия за дигитално включване на населението, допълни той.

Все още не е измислил име на инициативата. Ще разчита на идеи в личния си блог или във Фейсбук. А защо не и чрез обикновено пощенско писмо?!

 


Теми с продължение
News management powered by Xpression News