Габрово ДНЕС
Новините от Габрово и региона

Среща-дебат с кандидат кметове и кандидати за общински съветници организира КНСБ. Тя ще се проведе на 23 септември в сградата на Общината. В дискусията ще участва и вицепрезидентът на КНСБ  Пламен Нанков.

На разширено заседание на Изпълнителния комитет при Регионален съвет на КНСБ – Габрово вчера бе обсъден анализ на предизборната ситуация и действия на синдиката в този период, съобщи неговият председател Румяна Илиева-Стефанова.

"КНСБ не е политическа партия и не се стреми към властта. Но като част от гражданското общество, синдикатът изразява и защитава интересите на стотици хиляди наемни работници. Това ни дава  морално право на активно поведение в изборите и да предприемем реални действия за формиране на  местната власт в регионите.

А това ще стане чрез включване на синдикалисти в граждански квоти на партийни листи. Освен това - чрез подкрепа на синдикалисти за формиране на самостоятелни листи или издигане на индивидуални кандидатури. А също така чрез подкрепа на независими кандидати, оценявайки техните професионални и лични качества", обясни тя.

КНСБ призовава всички партии и коалици за повече толерантност и цивилизованост по време на предизборната кампания. Същевременно призовава своите членове да участват активно в изборите, защото това е единственото отговорно поведение в решителния за страната момент, когато трябва да се утвърждава местното самоуправление и да се усвояват европейските средства, за да имат българите достоен живот.


Теми с продължение
News management powered by Xpression News