Габрово ДНЕС
Новините от Габрово и региона

 След като директорът на Областна дирекция „Земеделие“ Сашко Станчев бе освободен, от днес новият шеф на областната служба по земеделие се казва Радослав Славов. Той е от Севлиево, агроном по професия, дългогодишен активист на БСП, през 2006 г. бе назначен от тогавашния министър на земеделието Нихат Кабил за шеф  на същата служба.

Поредното политическо назначение е доказателство, че "червената метла" продължава, съобщи днес на пресконференция депутатът от ГЕРБ Цветомир Михов. "И преди и сега ДПС управлява в областта", категоричен е той. Като доказателство той представи документ отпреди 9 години, в който върху предложението за назначаване на поредния шеф на областната дирекция по земеделието, има параф "Съгласувано с областния председател на ДПС".

Михов не представи доказателство, че подобен параф е съпътствал назначаването на Славов, но е убеден, че и то е политическо. Така както стана със смяната на ВиК шефа. Дори изнесе нови факти. При въпрос на Владимир Василев с какви мотиви го сменят, представителят на регионалното министерство отговорил: "Защото си сбъркал партията!".

Михов е убеден, че конфликт на интереси в този случай няма, така както твърди депутатът от БСП Йордан Стойков. "Василев е бил шеф на държавната фирма във ВиК в Габрово. Не е конфликт на интереси, че година и половина след това е избран за общински съветник от ГЕРБ в Севлиево. Двете институции нямат нищо общо. Още повече този "мотив" се появи постфактум, като оправдание. Затова направиха голяма част от служителите държавни, за да не могат да се сменят политически. Но вратички винаги се намират. Жалко, че един млад човек, голям професионалист като Василев се унищожава, заради личните амбиции на един човек", допълни Михов.

Явно визирайки депутата Йордан Стойков, който според него кадрувал в областта и е автор на "оня списък" с 35 имена на шефове на институции и отдели в тях, нарочени за смяна.


Коментари (2)
Страници:  1 
QuotesChimp today understand exactly what elements it really is made from and what an insurance policy is. However, when can the insurance policy truly start? To put it differently, when is the firm around the catch in case a reduction occursuntil you have compensated reduced, or the moment you sign up the marked point? If your reduction included in the coverage happens as soon as you have required to be covered-but prior to the coverage is officially released the reply for this query could be crucial. Let Us phone this period of time the gray-area.
от Bayle на 19:28:22 01/03/2014
Your answer was just what I nedede. It's made my day!
от Aron на 11:37:40 28/01/2014

Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News