Габрово ДНЕС
Новините от Габрово и региона

 Депутати от ГЕРБ  Габрово и Стара Загора с кирки в ръка застанаха на пътя към бъдещия тунел под Шипка. Ако трябва на ръка ще го прокопаем този тунел, пошегуваха се те. Но напълно сериозно и много загрижено обясниха, че тунела е изключително важен инфраструктурен проект за двете области. Заради опасността проектът да бъде спрян, депутатите предупреждават вицепремиера Зинаида Златанова и правителството, че тунелът под Шипка е от национално значение и трябва да бъде приоритетен и за новата власт.

Там на място, в подножието на тунела стартира национална подписка в подкрепа на проекта.

 Освен в града на Рачо Ковача,  тя ще се разпространява в Казанлък, Стара Загора, Пловдив и други градове на страната. В Габрово вече има събрани няколко хиляди подписа, сега инициативата започва с нова сила, обясниха от ГЕРБ.

"Започваме с добрата. С лек граждански натиск. Готови сме на по-радикални мерки, ако всички които имат власт да решават не се отнасят с необходимото внимание към нашето искане. Това не е свързано с каприз. Това не е проект с локално значение, нито с национално. Това е европейски проект. Оттук минава коридор №9, който е важен за ЕС. Северна България сега практически е отделена от транспортните мрежи на юга", каза депутатът Томислав Дончев.

Бившият министър на еврофондовете призна, че има притеснения, че проекта може да не бъде довършен или това да не стане навреме заради връщането на апликационната форма за проекта от Европейската комисия и заради бавните действия на управляващите. Целта е да не се губи време, да се действа, има шанс нещата да се оправят", коментира още той


Коментари (1)
Страници:  1 
Ho ho, who woldua thunk it, right?
от Danilo на 16:18:29 28/01/2014

Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News