Габрово ДНЕС
Новините от Габрово и региона

.

„Започнахме работа си в приемственост с предходното ръководство, продължихме започнатото и внесохме нови идеи. Вярвам, че и следващият областен ще продължи инициативите, които водят до реален резултат за хората. С всички кметове от общините в региона работим в диалог и се стараем да помагаме за разрешаване на проблемите им, когато са поставени пред нас.“ – това каза областният управител Иванка Баева по време на съвместна пресконференция с нейния заместник Ивелина Петрова.


Баева определи като една от най-важните инициативи, която приема и за лична кауза, превенцията срещу употребата на наркотици. Срещите проведени до момента и разговорите с учениците са изключително емоционални. „Обратната връзка, която получаваме, ни кара да вярваме, че това има ефект.“ – каза още областният управител и допълни, че следващата седмица ще се обърне внимание и на друг наболял проблем, какъвто е агресията в училище, на улицата, вкъщи. Седмицата 24-28 април е определена за седмица на доброто и ще премине с редица мероприятия, като финалното ще се случи на 28 април в ИМКА с различни демонстрации на добри практики за справяне с такава ситуация.

Заместник областният управител акцентира на проведените срещи във връзка с дуалното обучение, което се реализира на територията на областта. „Считам, че освен професионалното образование и дуалното обучение е крайъгълният камък на икономическия възход на редица държави, в които то се е доказало като успешно. Проведена беше кръгла маса по тази тема, след което беше изготвено становище – изпратено в Министерство на образование и науката. Днес  предстои среща с ученици от Севлиево на тема „Правова държава“.“ – допълни още тя.

Двете споделиха реализираните дейности през времето от тяхното назначаване до сега, като основният акцент в тях е да се работи в полза на жителите на областта, а не само в институцията и по ежедневните административни дейности.

 „Хората трябва да знаят, че в Областната администрация не се извършват само административни услуги, а по-скоро да знаят, че екипът ни прави всичко възможно те да почувстват нашата работа.“ – допълни още Баева.

Основните инициативи, започнати от ръководството на Областната администрация, са насочени най-вече към секторите образование, култура и социални дейности. Областният управител сподели впечатленията си от посещенията в Дома за възрастни хора с увреждания, както и за емоционалната среща с приемните майки на 8-ми март. По този повод Ивелина Петрова подчерта, че посещения във всички тези домове трябва да има регулярно, защото всеки човек заслужава внимание, а хората със специфични потребности се радват изключително много, когато просто ги забележим. Пред журналистите Иванка Баева разказа и за намеренията на гросмайстор Веселин Топалов, който заедно със свои колеги спортисти – Кубрат Пулев и Матей Казийски, са отправили предложение в региона ни да бъде изградена лагер – школа за деца. По този повод вече има проведени редица срещи, в това число и с ресорни министри.

„Отворените врати“ са нещо хубаво, което трябва да продължи, защото дава възможност на гражданите да споделят своите проблеми, да се потърси решение без да се налага да извървят един дълъг и тромав административен път със записвания, заявления и т.н. – счита ръководството на Областната администрация. „Подходът ни на работа е извънинституционален - така желаем да се реализират нашите инициативи и дейности. Разбира се, няма да пропуснем всичко, което административно е необходимо, но преди всичко искаме да дадем възможност на гражданите да общуват открито и спокойно с нас.“ – каза още заместник областният управител Ивелина Петрова.

 

 


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News