Габрово ДНЕС
Новините от Габрово и региона

С присъда по наказателно дело от общ характер № 287 от 2017 г., обявена на 27 април 2017 г., състав на РАЙОНЕН СЪД – ГАБРОВО с председател съдия Петракиева, осъди мъж от с. Жълтеш общ. Габрово на 6 години лишаване от свобода за опит за изнасилване и кражба.

 Съдът призна подсъдимия С.Н. за виновен в това, че на 8 ноември 2016 г. в с. Жълтеш, общ. Габрово, при условията на опасен рецидив, направил опит да изнасили възрастна жена от същото село, като я принудил към това със сила и заплашване – нанесъл й множество удари в лицето и я заплашил с нож - престъпление по чл.152 ал.3 т.5 във вр. с ал.1 т.2 вр. с чл.29 ал.1 б.“а“ вр. с чл.18 ал.1 от НК.

Подсъдимият бе признат за виновен и в това, че на горепосочените дата и място, при условията на опасен рецидив, чрез премахване на метална пръчка на прозорец проникнал в жилището на същата пострадала и отнел от владението й сумата от 190 лева престъпление по чл.196 ал.1 т.2 във вр. с чл.195 ал.1 т.3 вр. с чл.194 ал.1 вр. с чл.29 ал.1 б.“а“ от НК.

[read More[

За опита за изнасилване съдът определи на подсъдимия наказание от 9 години лишаване от свобода, а за извършената кражба – 5 години лишаване от свобода. С оглед проведеното по делото съкратено съдебно следствие - по реда на Глава двадесет и седма от НПК, съдът бе длъжен да редуцира всяко от така определените наказания с по 1/3, съответно до 6 години лишаване от свобода за първото престъпление и 3 години и 4 месеца лишаване от свобода – за второто.

            На основание чл.23 ал.1 от НК на С.Н. бе определено общо наказание в размер на 6 години лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при строг режим.

 Присъдата подлежи на въззивно обжалване или протестиране пред Окръжен съд - Габрово в 15-дневен срок.


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News