Новините от Габрово и региона
 1 2 

ЕТАП 1 ДРАГИЕВ  И КО

Полагане  на проводи: 

 • Тласкател 1, кв. Баждар – полага се водопровод; прогнозно завършване на участъка: 30.09.2013 г.
 • Помпена станция „Баждар” – рехабилитация; прогнозно завършване на участъка: 30.09.2013
 • ул. „Емануил Манолов“ – полага се водопровод; прогнозно завършване на участъка: 15.10.2013
 • ул. „Георги Стефанов” – тласкател и полагане на водопровод; прогнозно завършване на участъка: 30.09.2013
 • бул. Бойката – полага се битова и дъждовна канализация; прогнозно завършване на участъка: 30.09.2013
 • ул. „Баждар” – полага се водопровод; прогнозно завършване на участъка: 30.10.2013
 • Помпена станция и Напорен резервоар кв. „Стефановци” - вертикална планировка; прогнозно завършване на участъка: 30.09.2013
 • гл. кол. II десен до ПС /индустриална зона/ - полага се канализация; прогнозно завършване на участъка: 15.12.2013
 • Още...
 Състезатели от местните клубове „Исполин“ и „Георги Одрински – МТБ“ завоюваха призови места в маратона по планинско колоездене „Шуменско плато 2013“. В надпреварата, организирана за четвърти път от Велоклуб „Илчов баир“, се включиха над 80 участника разделени в четири категории – мъже, жени, юноши и ветерани, които караха по две трасета с различна дължина. По-смелите преодоляха 60 километра, а за останалите дистанцията беше наполовина. Великолепно се представи фамилията Дянкови, състезаващи се за клуб „Исполин“. Николай Дянков демонстрира издръжливост и класа, и спечели маратонския старт при ветераните на 60 километра, като изпревари с близо 10 минути втория - Станимир Неделчев, и с близо 20 третия - англичанинът Найджъл Морган. На стълбичката за награждаване се качи и Деница Дянкова, която зае третото място в надпреварата при дамите на 30 километра. За Александър Александров, представител на другият габровски клуб „Георги Одрински – МТБ“, час, 50 минути и 43 секунди бяха достатъчни, за да спечели състезанието при юношите на 30 километра и да се качи на най-високото място на стълбичката за награждаване.
 От днес стартира изпълнението на ремонтни дейности в рамките на проекта за водния цикъл с използването на безизкопни технологии. Започна рехабилитацията на магистралния водопровод по бул. Столетов по метода на безизкопна технология „ФЕНИКС“ - облицовка с втвърдяване на място, известна в Европа като “curled in place pipe” и за пръв път изпълнявана в град Габрово. Дължината на рехабилитирания по този способ участък ще бъде 2 715 м. Изграждането на тръбопроводи по безизкопна технология е съвременен метод, който намира все по-широко приложение, особено в градски условия, поради явно доказаните си предимства. Основен принцип на технологията е рехабилитация на тръбопроводите, без цялостно нарушаване на уличното платно и запазване в максимална степен на здравата асфалтова настилка на булеварда.
Във връзка с възникнала авария при изпълнение на обект: ”РЕХАБИЛИТАЦИЯ НА ВОДОСНАБДИТЕЛНАТА И РЕХАБИЛИТАЦИЯ/РАЗШИРЯВАНЕ НА КАНАЛИЗАЦИОННАТА МРЕЖА НА ГР. ГАБРОВО – ЕТАП 1 - 58111-77-268 ИНТЕГРИРАН ПРОЕКТ ЗА ВОДНИЯ ЦИКЪЛ НА ГРАД ГАБРОВО, ОП „ОКОЛНА СРЕДА 2007 – 2013 Г.”, временно е преустановено водоподаването по следните улици: "Тодор Бурмов", "Алеко Богориди", "Тракия", "Баждар", "Хаджи Димитър", "Гаврил Кръстевич" и "Гоче Делчев". Авариен екип вече работи на място и водоподаването ще бъде възстановено веднага след отстраняване на аварията. Община Габрово се извинява за създаденото неудобство! Поради извършване на аварийни ремонти в четвъртък, 29 август, без вода от 09:00 до 17:00часа ще останат улиците "Николаевска" и "Индустриална".Още...

 

ЕТАП 1 ДРАГИЕВ  И КО

Полагане  на проводи:

 • Тласкател 1, кв. Баждар – полага се водопровод; прогнозно завършване на участъка: 30.09.2013 г.
 • ул. „Цветарска” – полага се водопровод; прогнозно завършване на участъка: 31.08.2013 г.
 • по пътя за с. Орловци, от разклона за кв.Златари към Напорен резервоар „Стефановци” – полага се водопровод; прогнозно завършване на участъка: 31.08.2013 г.
 • Индустриална зона- Гл.кл.3- полага се битова канализация; прогнозно завършване на участъка: 30.09.2013
 • ул. „Минка Стефанова” и ул. „Русалка” – полага се водопровод и битова канализация; прогнозно завършване на участъка: 30.09.2013
 • бул. Бойката – битова и дъждовна канализация; прогнозно завършване на участъка: 30.09.2013
 • ул. „Тодор Бурмов” – полага се водопровод; прогнозно завършване на участъка: 15.09.2013 г.
 • Помпена станция, кв. „Стефановци”; прогнозно завършване на участъка: 30.09.2013 г.

Още...

Във връзка с изпълнение на дейности от Водния цикъл - присъединяване на новоизграден към съществуващ водопровод, на 23.08.2013 г. /петък/, от 09.00 ч. до 13.00 ч., водоподаването ще бъде преустановено на част от бул. Априлов - от Козирката до стадион "Христо Ботев", заедно с прилежащите улици; ул."Юрий Венелин" - от централна поща до ул.Райчо Каролев, заедно с прилежащите улици; ул."Македония" и прилежащите й улици.

За извършване на авариен ремонт без вода от 9:00 до 17:00 ч. ще остане ул."Осми март".

Община Габрово се извинява за създаденото неудобство!

Още...

Справка за ремонтните дейности на територията на община Габрово на 22 август

Поради извършване на аварийни ремонти без вода в четвъртък от 9:00 до 17:00 ч. ще останат улиците "Ведрина", "Хаджи Димитър" и село Бойновци.

Във връзка с изпълнение на дейности от Водния цикъл - присъединяване на новоизграден към съществуващ водопровод, днес от 8:00 до 20:00 ч. ще бъде спряно водоподаването на: участъка от бившия цех "23 декември" до кв.Бичкиня, включващ бул."Столетов" и прилежащите улици; кварталите Беленци, Кряковци, Пройновци; селата Жълтеш, Стефаново, Борики, Боженци, Кметовци, Трапесковци, Черневци и Съботковци. Възможни са смущения във водоподаването на кварталите Етъра и Варчевци.

Община Габрово се извинява за създаденото неудобство!

Още...

Днес, 21 август поради извършване на дейности от Водния цикъл - присъединяване на новоизграден към съществуващ водопровод, се налага спиране на водоподаването от 8:30 до 17:00 ч. на ул."Николаевска" и прилежащите й от Шиваров мост до Историческия музей и на улиците в района от Шиваров мост до пл."Бичкиня". Възможни са временни смущения във водоснабдяването на високите етажи на сградите на ул."Орловска".

Поради извършване на авариен ремонт без вода в сряда до 17:00 ч. ще остане село Костенковци.

Обявеното за днес спиране на водата в участъка от бившия цех "23 декември" до кв.Бичкиня, включващ бул."Столетов" и прилежащите улици; кварталите Беленци, Кряковци, Пройновци; селата Жълтеш, Стефаново, Борики, Боженци, Кметовци, Трапесковци, Черневци и Съботковци, се отлага за четвъртък от 8:00 до 20:00 ч. В този ден са възможни смущения във водоподаването на кварталите Етъра и Варчевци

Община Габрово се извинява за създаденото неудобство!

Още...

Във връзка с възникнала авария при изпълнение на обект: ”РЕХАБИЛИТАЦИЯ НА ВОДОСНАБДИТЕЛНАТА И РЕХАБИЛИТАЦИЯ/РАЗШИРЯВАНЕ НА КАНАЛИЗАЦИОННАТА МРЕЖА НА ГР. ГАБРОВО – ЕТАП 1 - 58111-77-268  ИНТЕГРИРАН ПРОЕКТ ЗА ВОДНИЯ ЦИКЪЛ НА ГРАД ГАБРОВО, ОП „ОКОЛНА СРЕДА 2007 – 2013 Г.”, временно е преустановено водоподаването по ул. "Селимица" и ул. "Цветарска". Авариен екип вече работи на място и водоподаването ще бъде възстановено веднага след отстраняване на аварията.

Поради извършване на аварийни ремонти без вода на 20 август (вторник) от 9:00 до 17:00 ч. ще останат улиците "Николаевска", "Неофит Рилски", "Константин Величков", "Средна гора", "Чардафон", "Чавдар", "Смърч", част от "Никола Войновски" и кв.Нова махала.

Във връзка с изпълнение на дейности от Водния цикъл - присъединяване на новоизграден към съществуващ водопровод, в сряда, 21 август, от 8:00 до 20:00 ч. ще бъде спряно водоподаването на: участъка от бившия цех "23 декември" до кв.Бичкиня, включващ бул."Столетов" и прилежащите улици; кварталите Беленци, Кряковци, Пройновци; селата Жълтеш, Стефаново, Борики, Боженци, Кметовци, Трапесковци, Черневци и Съботковци. Възможни са смущения във водоподаването на кварталите Етъра и Варчевци.

Още...

 1 2 
Теми с продължение
News management powered by Xpression News