Новините от Габрово и региона
 1 2 3 

Куюмджийската работилница в ЕМО „Етър” вдъхнови 28-годишния Стоян Сотиров да поиска ръката на любимата си Мариета. Влюбените са от Бургас. По време на разходка в музея младежът спонтанно е обхванат от желанието да остане цял живот със своето момиче. Неповторимите украшения, дело на майстор-куюмджия от ЕМО „Етър”, въодушевяват Стоян, който разбира, че момента е настъпил.

Историята се развива като в приказка. Младият мъж купува красив сребърен пръстен с камъче и го поставя на ръката на своето момиче с предложението да остане с него за цял живот.

Коя влюбена девойка би могла да устои? Емоционалният изблик на Мариета е повече от обясним, а решението да каже „да” може да е едно от най-правилните в живота на момичето

Още...

23 422 от избирателите в региона са предпочели ПП ГЕРБ на тези избори. Партията е първа политическа сила в област Габрово с 40,01%. /най-добър резултат в страната според в. Труд/. Втора е коалиция БСП за България, която е спечелила доверието на 16 059 гласоподаватели - 27,43%.


За коалицията на НФСБ, Атака и ВМРО - Обединени патриоти са гласували 5 626 души - 9,61%. Партия ВОЛЯ е с 3 921 гласа - 6,70%. Движението за права и свободи има пети резултат -  2 227 избиратели, 3,80%.

1 301 гласа са за коалиция АБВ - Движение -  21, 2,22%.
КП Движение ДА, България (Зелените, ДЕОС) - 984 гласа - 1,68%.
Резултатът на Реформаторския блок - Глас народен е 1,61% - 944 гласа
1,47% или 858 гласа - коалицията около ДСБ Нова република.


Община Габрово вече е с нов административен сайт. Освен съвременна визия страницата предлага доста функционалности, които са в помощ на потребителите при търсене на информация и предоставяне на услуги.

Въведен е телефон за безплатно позвъняване, на който в рамките на работното време се приемат обаждания от служител, а в останалата част тази функция е заменена от бутон „Пишете ни“. За получаване на актуална информация по определени теми, раздели или секции всеки потребител може да се абонира.

Съдържанието е организирано така, че да дава максимално изчерпателна информация за дейността на общинската администрация, общинския съвет, свързаните с общината звена и структури, както и да предлага за улеснение на потребителите приложения като ГИС, съдържащи в себе си редица слоеве, като например – ГИС слой за предстоящите парламентарни избори, в който може да откриете секцията, в която трябва да гласувате; слой, представящ напредъка по Националната програма за енергийна ефективност и т.н. Предвидено е разработване и на допълнителни слоеве към повечето от дейностите на общинската администрация.

Още...

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, водачът на листата на ГЕРБ-Габрово и бивш вицепремиер Томислав Дончев, министърът на финансите в кабинета „Борисов“ Владислав Горанов и кметът на Габрово Таня Христова направиха оглед на напредъка на строителството по проект „Обходен път на Габрово с тунел под връх Шипка“. Проектът е над 100-годишен, но реализацията му стана факт, благодарение на двете правителства на Бойко Борисов.

Бойко Борисов бе категоричен, че АМ „Хемус“ и тунелът под Шипка са приоритетни проекти, които ще бъдат достроени в следващ мандат на ГЕРБ. „Ще видите разликата – след 3-4 години Северна България ще изглежда по напълно различен начин. Това ще доведе повече инвестиции в региона“, обясни той. Борисов даде пример с двете големи фирми в Габрово и Севлиево, които посети. „Всички предприятия в региона искат да се разширяват, да създават повече работни места. Те произвеждат продукция за износ и транспортът е основно перо в разходите им“, посочи председателят на ГЕРБ.

Борисов изрази задоволството си от напредъка по проекта.  „Тук беше празно миналата година, а сега му се вижда края. Оптимист съм за изпълнението на проекта – вече не могат да го спрат. Ако след 26-ти март ГЕРБ сформира правителство, ние гарантираме, че ще го завършим. До две години ще извадим тежкия трафик от града и той ще минава по този обходен път“, изтъкна лидерът на ГЕРБ. Бойко Борисов заяви, че скептиците ще се окажат прави за провала на изпълнението на проекта, ако българските граждани направят грешен избор в неделя. „Хората трябва да гласуват разумно и да решат какъв модел на държавно управление искат. Ако изберат друга партия, аз съм сигурен, че няма да има нито АМ „Хемус“, нито тунел под Шипка. Ако е могло с празни приказки да се направи нещо, досега да е било свършено. Ако беше лесно, щяха да са направили АМ „Хемус“ не само до Правец“, коментира той.

По думите му, новите отсечки са от голяма необходимост за здравето и спокойствието на габровци. „Това са стратегически проекти, които ще увеличат инвестициите в региона в пъти. Постигнахме 3,6% икономически растеж и можем да подобрим постигнатите резултати в следващ управленски мандат. Така се вдигат доходи и пенсии. Всичко останало са обещания, които ще счупят държавата“, каза още Борисов.

Още...


 Kандидатите за народни представители от коалиция " БСП за България" с водач на листата Кирил Добрев Ви канят на среща разговор и концерт на 22 март от 17:30ч. в зала "Възраждане", със специалното участие на Мариaна Попова, Димитър Аргиров и танцьори от ансамбъл "Цветници".

БСП ЗА БЪЛГАРИЯ Е НОМЕР 10 В ИНТЕГРАЛНАТА БЮЛЕТИНА!

„Поискай промяната“

Предизборен щаб на БСП - Габрово

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

„За първи път БСП издига като своя основна кауза развитието на българската икономика“

„Поискай промяната“ - Коалиция „БСП за България“  е с номер 10 в интегралната бюлетина

„Личната кауза на кандидатите за народни представители от „БСП за България“ е да върнем силата на страната ни. Всички политици, независимо от партийните им пристрастия, трябва да работим така, че да върнем децата на България. Да създадем условия, които да допринесат колкото може повече предприемчиви хора да се завърнат от чужбина и да работят тук. Ще дам всичко от себе си да защитавам интересите на жителите от този край, на всички четири общини от габровска област.“  Така водачът на листата на „БСП за България“ Кирил Добрев заявява конкретните си намерения за работа в бъдещия парламент по един от най-критичните проблеми в областта – обезлюдяването.

Политиката на БСП е насочена точно към активното население и създаването на условия хората, които са в чужбина да се чувстват спокойни да се върнат в България при близките си. БСП ще работи за стимулиране на българското производство и повече български стоки в големите търговски вериги. В асортимента им 50% да бъде българско производство. Програмата на БСП предвижда приоритетно финансиране на животновъдството, овощарството и зеленчукопроизводството на база реално произведена продукция (обвързана подкрепа). „Промяната в сегашното положение е наложителна и хората разчитат на нас“, категоричен е Кирил Добрев. Сред мерките, които БСП предлага за насърчаване на младите предприемачи е нулева ставка на данък „Печалба“ при годишен оборот от търговска дейност до 150 000 лв. за стартиращи предприятия, създадени от предприемачи до 35 г., които в рамките на 24 месеца да открият минимум пет работни места.

Още...

- Г-н Сираков, едва ли някой би отрекъл, че имате интересна биография – от театралната сцена през маркетинг и продажбите до позициите на секретар, заместник-кмет, кмет на Община Габрово, председател на Общински съвет – Габрово, областен управител. По-привлекателна ли е политическата сцена от театралната?

- За мен сцената е една, а хората - едни и същи, но в различни роли. Днес са зрители, а утре избиратели. Сцената – живот е винаги привлекателна.

В театъра публиката трябва да хареса изпълнението ти и да те избере пак, идвайки на следващото представление и водейки свои близки хора.

В продажбите трябва клиентът да купи твоя продукт, да остане доволен, да те избере отново и да те препоръча на свои близки.

Сега добавете към това, че винаги съм работил в Габрово, където хората се познават добре. Зрителят от залата е клиентът ти утре. Не можеш да очакваш, че ще бъдеш лош актьор, пък после ще те харесват като добър търговец. Това те задължава винаги, по всяко време и във всяка работа да даваш най-доброто от себе си за доброто на другите.

Не ви ли прилича всичко това на политика? Та аз съм бил политик още преди да вляза  в публичния сектор. Моята предизборна кампания започна, когато започнах работя.

 

- От няколко години Вие се занимавате с обучение на хора в духовни практики и йога. Как съвместявате тези толкова различни сфери – духовно израствате и политическа кариера?

Още...

През новия строителен сезон в Габрово ще стартират интензивни ремонтни работи и благоустрояване на уличната мрежа. В кв. Младост ще започне реконструкция на ул. “Mладост“ и благоустрояване на междублокови пространства, което включва рехабилитация на пътни настилки, организиране на зони за паркиране, благоустрояване на зелени площи, изграждане на площадки за игра и отдих. Изпълнението на тази инвестиция ще продължи и през следващата 2018 г.

Ще продължат ремонтите в комплекс „Христо Ботев“, като тази година предстои цялостно асфалтиране на улиците „Сан Стефано“, „Васил Левски“, „Христо Конкилев“ и „Шейново“. Улица „8 -ми март“ също ще бъде цялостно преасфалтирана, след подмяна на ВиК мрежата в обхвата на улицата.

На Шиваров мост ще започнат дейностите по изграждане на кръгово кръстовище и рехабилитация на тротоарни настилки, зелени площи, улично осветление. Ще приключи благоустрояването на междублоковите пространства по бул. „Априлов“, включващо и обособяването на кътове за отдих и паркоместа в зоната.

Още...

„Поискай промяната“ - Коалиция „БСП за България“  е с номер 10 в интегралната бюлетина

БСП не е против санирането, а против цените, на които се прави – коментира Кирил Добрев на среща с представители на Камарата на строителите в Габрово. Когато стартира Националната програма за саниране, строителното министерство определи пределните цени, над които не се сключваха договори - 290 лв. на квадратен метър.

 министерството цената стана 115 лв. на квадратен метър за сгради до осем етажа и 130 лв. за сгради над осем етажа. Единственият въпрос, който може да зададем в момента, е къде отиде разликата. Как може едни и същи дейности да се извършват на различни цени – подчерта водачът на листата на коалиция „БСП за България“. След като спечелим изборите, ще продължим тази програма за саниране, правайки я по-прозрачна и по-достъпна като процедура – допълни още Кирил Добрев.

Още...

 1 2 3 
Теми с продължение
News management powered by Xpression News