Новините от Габрово и региона
 1 

Община Габрово отговори на предизвикателството на българската фирма „Уолтопия“ – световен лидер в изграждането и създаване на атракционни съоръжения и взе участие в надпреварата за позиционирането на Adventure Hub в нашия град. Съоръжението представлява атракционен комплекс, съчетаващ в себе си много различни забавления. Той е с огромен мащаб и включва въжен парк, съоръжение за свободно летене и детски стени за катерене, които са съчетани в красивата форма на гигантско дърво.

Теренът, който предлага общината, е до Спортна зала „Орловец“ и Дома на хумора и сатирата. Той е 4000 кв. м.  Ако Adventure Hub на „Уолтопия“ бъде разположен на това място, Община Габрово предлага своята подкрепа и за разполагане на въжени мостове и въздушни препятствия над коритото на река Янтра, с което да се свържат физически двата бряга и да се създаде допълнителна атракция за посетителите.

Теренът е добре познат на габровци, тъй като съвсем скоро Община Габрово ги прикани, и те се отзоваха, да дадат своите идеи за облагородяване на двете крайречни зони до ДХС и Спортна зала „Орловец“. Постъпиха много предложения – за велоалеи, зона с препятствия и съоръжения за колоездачи и скейтбордисти, площадки за баскетбол, стрийт футбол и хандбал, фитнес на открито, площадка за деца със специални потребности, мини голф игрище, стена за катерене, зона за паневритмия. Мястото е свързано с Дома на хумора и съвсем естествено присъстват и предложения за статуи на хумористични персонажи, карнавални картини и други весели и нестандартни елементи. Има идея за въжен мост между двата бряга на Янтра, за Стена на славата с именити габровски спортисти, парапети, на които влюбените да закачат катинари, изложбена площ, градски плаж с лодки и водни колелета и др.

   Още...


Павлин Павлов, Гранд Енерджи Дистрибюшън: Оценявайте сигурността, надеждността на доставката, доброто име и ценова политика на компаниите, от които си избирате доставчик на ток “

„Съветвам всички, които все още не са избрали доставчик на електрическа енергия да побързат, защото сега се предлагат много изгодни оферти. За да спестите пари, излизайки на свободния пазар на електрическа енергия още от месец март, трябва до утре 10 февруари да изберете новия си доставчик, иначе ще изпуснете още един месец. Либерализацията на пазара дава възможност да направите избор или пък да го промените още сега, няма нужда да отлагате решението до крайните законови срокове. От типичното по нашенски поведение „да правим всичко най-накрая“, независимо дали става дума за смяна  на  лична карта или за избор на доставчик на електрическа енергия, в момента доста фирми губят реални пари, които иначе биха спестили от сметките си за електрическа енергия“ каза енергийният експерт Павлин Павлов, представител на една от най-големите компании доставчици на електрическа енергия с 11 годишна история „Гранд Енерджи Дистрибюшън“.

 Още...

 1 
Теми с продължение
News management powered by Xpression News