Новините от Габрово и региона


 

Тя е назначена с Решение № 266 на Министерски съвет. До момента Невена Петкова е директор Дирекция "Хуманитарни и социални дейности" в община Севлиево. От 2004 г. до 2016 г. е била старши разследващ полицай в ОДМВР – Габрово, РУ – Севлиево.

Магистър е по право от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Церемонията по предаване на властта ще бъде в понеделник.


"Когато преди три месеца бях назначена за Областен управител на Габрово аз се ръководех единствено от целта, за която бях назначена - да организирам провеждането на честни, прозрачни избори, които смятам, че така бяха проведени за нашата област.

 Ръководили сме се не от партийни директиви. Никой до този момент не се е намесвал в работата ни и никой не си е налагал волята над нашите дейности. Считам, че за тези три месеца направихме нещо, с което хората в нашата област да почувстват, че се работи, че се реализират идеи, които са в помощ на всички жители", каза на последната си пресконференция досегашния областен управител Иванка Баева. 

"Смятам, че инициативите ни бяха приети добре от обществото, защото се виждаше, че освен административни дейности, могат да се провеждат и такива, които са свързани с живота на хората", допълни тя.

"Имахме възможността да работим без никакви партийни наставления. Хората работят най-пълноценно, когато имат възможност да дадат най-доброто от себе си и се наслаждават на резултатите, без някой да ги притиска в ъгъла. За съжаление, в реалната политика има много примери в другата крайност. Затова моята философия за полезното политическо действие гласи, че човек е полезен за себе си и околните, когато има свободата да даде своите умения и така чрез тях да помогне на хората.

В администрацията хората не трябва да се делят на леви и десни, а на експерти с необходимото образование и квалификация, и на псевдоспуснати отгоре личности", коментира Ивелина Петрова, зам.-областен управител.

 


Теми с продължение
News management powered by Xpression News