Новините от Габрово и региона

Вторият в парламентарната листа Кристина Сидорова ще бъде новият габровски депутат от коалиция БСП за България. Лидерът на БСП в областта ще заеме мястото на Кирил Добрев, който сам се отказа от депутатския си мандат.  

Заради радикалната промяна в БСП, която гласи, че зам. председателите на партията и членовете на Изпълнителното бюро на БСП, не бива да бъдат и народни представители. Затова  Кирил Добрев, който беше избран на последния партиен форум за заместник-председател по организационните въпроси на БСП, обяви, че се оттегля от парламента. С промените в Изпълнителното бюро даваме възможност на повече хора да се реализират, коментира той.

На неговото място в парламента влиза вторият в листата Кристина Сидорова. Тя е изненадана дотолкова, доколкото това се е случило толкова бързо след изборите. "Но нямаше начин да не се променят нещата, самият Добрев от години се бори за положителни промени в партията. Той настояваше наши членове, които са били повече от 12 години в парламента, да не се кандидатират отново. Така и стана, разбира се имаше недоволни. Недоволни останаха доста хора и сега, но Кирил Добрев им показа, че той говори не само емоционално, но и държи на думата си, като се отказа доброволно от депутатския пост, коментира Сидорова.

Според нея ще се наложи да пътува за София не по -рано от месец. Нужно е решение на ЦИК, напускането й от местния Общински съвет / на нейно място идва ред на Евгени Недев/, други процедури. Тя няма право да бъде вече лидер на партията, нито областен координатор, според промените в Устава на БСП. Така че предстоят избори на нови лидери в габровската партия

Сидорова се надява да продължи да работи в името на Габрово и региона, както го е правила и досега. Както го е правел и Кирил Добрев. Според  нея той е единственият депутат, който доброволно се е отказал от длъжността си, за да се отдаде на партийна организационна работа.  За да се променят нещата в БСП, да няма преяждане с власт, за да си починат за малко дългогодишните депутати и на тяхно място да влязат млади, кадърни хора.
  


Теми с продължение
News management powered by Xpression News