Новините от Габрово и региона

От БСП - Габрово са подали сигнал до прокуратурата за назначаването на Мария Пенева за зам.-областен управител,  защото според тях тя не притежава образователна степен магистър до 11 май, както изисква законът.  Сигналът е подписан от депутата Кристина Сидорова и съветникът в местния парламент и областен координатор на БСП  Николай Григоров, съобщиха те на пресконференция. Все още няма становище на габровската прокуратура, тя е препратила сигнала до Върховна административна прокуратура.
  От левицата настояват да бъде оповестено дали на 11 май, когато е била назначена Мария Пенева има издържан държавен изпит или защитена дипломна работа за получаване на степен магистър. 
 Габровци трябва да знаят какви средства е похарчила Общината за карнавала тази година. Затова сме отправили питане към кмета Таня Христова да ни отговори какви са разходите за грим, сценография, костюми, режисура, заяви Николай Григоров.

Особено за картината на Общината, чийто текст беше публикуван и на сайта й. Там се споменава  за близко сътрудничество между Гестапо и родното МВР с цел чиста и безопасна градска среда, коментира още Николай Григоров.

"Появата на спорни исторически фигури, като Адолф Хитлер и Йосиф Сталин и то малко след като заместник-министри подадоха оставки заради нацистки жестове, е меко казано потресаващо. И за всичко това са разходвани средства, за които Общински съвет – Габрово няма ясна информация", каза още той.

По време на пресконференцията на БСП, че едни и същи хора печелят няколко по ред обществени поръчки на Община Габрово, като общата им сума възлиза на малко над 40 хиляди лева.

Затова очакваме отговори от кмета Таня Христова кой изработва условията, на които трябва да отговарят обществените поръчки, кой ги контролира, кой преглежда постъпилите оферти и кой подава за подпис договорите с изпълнителите, коментира Григоров.

"За мен Народното събрание е затворена страница. Докато е тази избирателна система няма да се кандидатирам за депутат. От много време съм защитник на смесената избирателна система. Бих се явил като мажоритарен кандидат", каза досегашния депутат Кирил Добрев на пресконференцията.
Преди дни той напусна Народното събрание, за да се занимава с организационни въпроси,  защото не е тайна недоброто състояние на червените структури в някои населени места на страната.

"На много места структурите ни са смачкани. Съветниците ни са заплашвани с уволнение от работа или със загуба на бизнеса си, други са директно напазарувани от ГЕРБ", каза  още Кирил Добрев.

Неговата амбицията е да спомогне БСП да стане алтернатива на управлението на ГЕРБ, която да бъде разпозната от още по-широк кръг избиратели. Още повече, патриотите танцуват последния си валс с влизането в правителството, тъй като са предали своите избиратели заради участие във властта и са нарушили предизборните си обещания, допълни бившият депутат.

 


Теми с продължение
News management powered by Xpression News