Новините от Габрово и региона


На 10 август от 20:30 часа в Парка на смеха до Дома на хумора и сатирата ще отвори врати Лятно кино на спомените. Подбрани са любими филми, които колкото и пъти да ги гледаме не ни омръзват, а ни връщат назад във времето с добро чувство и носталгия, съобщават от Общината.

Във въпросната вечер ще се прожектира документалния филм за любимото детско списание от 80-те години „ДЪГА“. Списанието е културен феномен, както за България, така и за целия социалистически блок. Режисьор на филма е Мария Николова, продуцент и съсценарист - Сотир Гелев. Съществен принос за създаването на филма и в главната роля е Антон Стaйков, когото познаваме като част от журито в раздел „Съвременно изкуство” на 23. Биенале на хумора и сатирата в изкуството Габрово, 2017 (изложбите може да разгледате в залите на Дома до 30 септември). Антон Стайков е и автор на книгата „Историята на българския комикс“.

Завръзката във филма се върти около актьора Леонид Йовчев - фен на поредицата, който търси никога невидения от него като дете 1-ви брой.
На 11 август в 20:30 часа ще гледаме сатиричната класическа анимация на Доньо Донев „Тримата глупаци“. 100 минути смях, без ограничения във възрастта, препоръчано за деца.

На 31 август, ще видим филма „Дами канят“ (1980) на режисьора Иван Андонов, по сценарий на Георги Мишев.

На 1 септември ще имаме възможността отново да гледаме видео арт филма на Нено Белчев – „Моето сърце е октопод, или баща ми на брега на Черното море“. Филмът е част от изложбата ДА УМРЕШ ОТ СМЯХ на куратора Марко Стаменкович, реализирана в рамките на 23. Биенале на хумора и сатирата в изкуството, Габрово 2017, с финансовата подкрепа на програма „Култура” на Община Габрово.

 


Теми с продължение
News management powered by Xpression News