Новините от Габрово и региона

„През Новата година продължаваме активна работа по оптимизиране на съоръженията с цел подобряване на  топлинния комфорт и значителното намаляване на  разходите за отопление“. Това заяви директорът на „Топлофикация Габрово“ ЕАД и подчерта, че и през 2019 година плановете на ръководството на топлофикацията в града са свързани с осъществяване на всички дейности по ремонтната програма на дружеството през  лятото, като основната цел е през отоплителния сезон то да работи на пълен капацитет без аварии и да осигурява възможно най-качествено топлоподаване на своите абонати.

По думите на инж. Костов ТЕЦ-ът предлага на своите клиенти високо ниво на обслужване едновременно с висококачествена услуга. „Към всяка сграда, която обслужваме, прилагаме индивидуален подход на работа. Опитваме се да търсим работещи модели за защита на потребителите от кражби на топлинна енергия“, посочи още той.

„В случай, че бъде констатирана злоупотреба от страна на абонат, автоматично му се начисляват регламентираните по закон количества енергия за целия отоплителен сезон. Така съседите, за чиято сметка е консумирано, не биват ощетени по никакъв начин“, заяви още директорът на ТЕЦ-а.

„Работим с най-опитните служители, които във всеки момент могат да предоставят адекватен съвет за икономично потребление на топлинната и електрическа енергия в домакинството“, категоричен е инж. Костов. Той посочи, че сред клиентите им са обществени и офис сгради, училища, детски градини, болнични и здравни заведения.

„Продължаваме да влагаме все повече усилия и в увеличаването на процента на биомасата в горивния микс, използван за производството на топлинна и електрическа енергия“, обясни директорът на ТЕЦ-а и напомни, че в края на 2016 година експерти на дружеството сами са проектирали и внедрили в експлоатация нов енергиен котел, който се захранва изцяло от биомаса.

 „Непрекъснато влагаме усилия по неговото усъвършенстване и подобряване на параметрите на работа“, заяви още инж. Костов.

 


Теми с продължение
News management powered by Xpression News