Новините от Габрово и региона

 Женина ДЕНЧЕВА

Пенчо Килиджийски, бизнесмен и Румяна Станчева, пом. директор на училище "Максим Райкович" в Дряново са първите двама в регионалната листа на Единната народна партия. Трети е габровския предприемач  Валентин Туфекчийски, следват Денка Йорданова и Горан Горанов.

За да ги представи лично в Габрово пристигна лидерът на ЕНП Мария Капон. Кампанията, която води ЕНП е изключително нетрадиционна и се извършва през цялата година, а не само във време за политически избор. Хората се нуждаят от действия и моментни решения на проблемите, защото ако те се решават в бъдеще някои от най-нуждаещите се дори може да не дочакат това светло бъдеще. Работата на политиците е да виждат светлината в тунела и да реализират действията си, за да осигурят по-добър живот на българския гражданин, обясни тя.

"Вярвам, че хората ще отидат да гласуват. Защото когато омерзените не гласуват, омерзителните управляват. Гласовете на тези, които останат по домовете си се преразпределят. Тогава най-големите партии вземат пропорционално техните гласове. Демокрацията е правото да сме различни. И аз вярвам, че хората ще намерят смелостта да изберат различните. Ние, от Единната народна партия им предлагаме алтернативата на модерната партия, на модерната десница, която има силна социална политика. И най-вече има хора със сърце. Аз вярвам, че политика се прави с любов към хората. Има един основен елемент, който във всяко едно законодателство, в местна власт, във всеки управленски екип е добре да е водещ - с всичко, което правиш, трябва да съхраниш достойнството на хората. В ЕНП сме се събрали хора, които знаем какво означава да съхраниш достойнството на хората.

Защото много в тази държава са унижени - в начина им на живот, в начина, по който трябва да отглеждат децата си в мизерия, примирени, че промяна няма да има. На 12 май ще има ли промяната зависи от всички", каза Мария Капон.

По повод съмненията, че изборите могат да бъдат манипулирани тя каза:"Някой може да купи гласове на изборите на 12 май. Но след 6 месеца по-късно гладът ще изкара отново хората на улицата. Ако някой си мисли, че може да управлява следващия мандат без ясна програма, както беше през последните 4 години, без да направи необходимите промени в законодателството и най-вече да осигури първоначално оцеляването на определени групи, слоеве от населението, само след 6 месеца ще бъде свален. Разликата с предишни предизборни кампании е огромна. Ако преди възрастните хора се оплакваха, че пенсиите им не стигат, за да живеят нормално, сега с тези същите пенсии се налага те да издържат безработните си деца и внуци. Това поставя нещата на съвсем друга основа.

Хората са толкова бедни, толкова обезверени, малцина се интересуват от утре, защото проблемите им са днес. Те днес трябва да платят сметките си, за да им пуснат тока, днес трябва да отидат на лекар, а няма къде", допълни Капон.

Тя коментира отзвука от скандалите с подслушването в европейските институции: "Като човек, който е бил председател на българската делегация в Европейската народна партия в Европейския парламент смятам, че европейските институции със сигурност ще се занимават с казуса, защото той е нарушение на човешките права. Но като политическа структура ЕНП е доста конформистки настроена към членовете си. И едва ли би оттеглила доверието си от ГЕРБ, както се коментира. Убедена съм обаче, че Европейската комисия няма да толерира такъв скандал и ще предприеме необходими всички мерки. Вероятно това ще е тема, широко обсъждана в мониторинговия доклад за страната по правосъдие и вътрешен ред. Този скандал е още едно доказателство защо страната не бе приета в Шенген, въпреки че това бе основен приоритет за Цветанов. Страна, която нарушава човешките права, която е загнила от корупция и контрабанда, има несигурни граници и има трафик на хора, не може да бъде в Шенген. Вече на всички е ясно, че техническото обезпечение на Шенген не е достатъчно. Най-важен е човешкият капитал. Защото за Европейската комисия важен е всеки гражданин на Европейския съюз. Ние ги застрашаваме чрез трафик на наркотици, контрабанда", категорична е Мария Капон. 

снимка enp - Мария Карон представя регионалната листа: Пенчо Килиджийски, водач на листата, Румяна Станчева и Валентин Туфекчийски


Теми с продължение
News management powered by Xpression News