Новините от Габрово и региона

 Женина ДЕНЧЕВА

- Мъчително и нелицеприятно изглеждат, поне на екран, нещата в парламента. Или отблизо не е така?

- Впечатленията ми от пленарната зала са по-скоро лоши. Много празни приказки, много големи фрази, малко истински предложения и решения. Тъжното е, че в момента всички са в обсесия / б.а. натрапчива тревожност, свързана с идея-фикс /, и се занимават с последните 4 години, а никой не обяснява, какво мисли да прави в бъдеще.

- Има ли реална опасност да ни спрат финансирането на еврофондове от Брюксел, Сергей Станишев преди дни предупреди в парламентарна зала, че България може да изгуби 780 млн. лв.?

- Не съм чул подобно нещо, но от тук нататък грижата за еврофондовете е в ръцете на правителството, така че ако отново спрат европейските пари, ще бъда по вина коалицията. Изобщо, всички включително и г-н Станишев, но най вече г-н Орешарски, трябва да свикнат с новата си роля да работят и да постигат резултати, а не да се оплакват. Министрите на Станишев и Орешарски да се стягат и да действат. Има много проекти в ход, който трябва да се плащат. Моята задача е да давам добри съвети и да натискам алармата, когато се правят глупости. Бъдете сигурни, че и двете ги умея добре.

- В медия се появи информация, че сте се предложили на Пламен Орешарски за еврофондовете?!

 - Не мисля да коментирам, че съм се предлагал на Орешарски. Това си е глупост! Казах, че за добрите решения, ще има моята подкрепа, а човекът каза че ще се възползва. Това е.

-  Все пак, доколко е възможно ГЕРБ да подкрепя решенията на новото правителство?

- Никой от хилядите граждани, които са гласували за мен не ме е упълномощавал да подкрепям г-н Станишев, г-н Местан,  БСП, ДПС и Атака, така че няма да го направя. Ще отстоявам интересите на региона с всички сили и средства, още повече, сега ще имам повече време, да се виждам с хората от всички общини на областта.  

 - Разбра ли все пак с какво ще се занимава новото министерство за инвестиционно проектиране? Вие питахте от трибуната?

- В сряда помолих г- н Орешарски да разбули тази мистерия, но засега това остава една от загадките в новия кабинет. Надявам се да не остане загадка и в следващите месеци, все пак това е министерство, а не сектор в някоя малка администрация.

- Как се чувствате в новата роля - на депутат? 

- Динамичен човек, като мен трудно стои на едно място, така че няма да твърдя, че се чувствам комфортно. Но работата на парламентариста не е само в парламента. Чета много, срещам се с хора.


Теми с продължение
News management powered by Xpression News