Новините от Габрово и региона

  До  дни ГЕРБ ще внесе документи в съда за клевета срещу депутата от БСП  Йордан Стойков,  който на пресконференция в Габрово заяви, че по време на предишното управление е събирана такса "уважение". Фактът, че Йордан Стойков няма доказателства, а е получил сигнал от две фирми и един държавен служител е достатъчен повод да не прави публични изявления, убеден е народният представител от ГЕРБ Цветомир  Михов.

"Фирмите са били потърсени по този начин – че трябва да отчетат такса "уважение". Срещу тази такса те са получавали уверението "Няма да имаш проблеми с проверки в определени области, ако си готов да назначиш мои двама души, които да не идват на работа, а да получаваш заплата. Ако си готов да ни отделиш 3 хил. лв. на месец за моята партия. Ако си готов да ни гарантираш, че работниците ти на предстоящите избори ще гласуват по начин, приемлив за мен". Това е такса "уважение", обясни  Йордан Стойков. Той съобщи, че при него са постъпили сигнали от две дружества и от един държавен служител.

"Тези искания не са отправени от централно ниво. Не бих искал да говоря за неща, за които нямам доказателства, но числата, които ми бяха цитирани са смущаващи", каза още Стойков.

От ГЕРБ Габрово реагираха веднага. В официалната позиция на партията се казва: "Още с първите си изявления новоизбраният народен представител от Коалиция за България Йордан Стойков остава верен на своя стил на управление и този на партията, от която е издигнат. Още с първите си изявления Стойков припомни на габровци как управляват БСП – никаква работа, което прикриват с празнословия, клевети и лъжи. С тях ще прикриват и останалите си две основни дейности, на които предстои да станем свидетели – червени метли и далавери.

Нормално би било всеки новоизбран народен представител, особено от управляваща партия, да се заеме незабавно с работа по проекти и приоритети на региона и хората, от които е избран. Вместо това г-н Стойков в качеството му на народен представител се занимава с разпространение на слухове, за които самият той заявява, че няма доказателства. Щеше да бъде жалко, ако хората от областта наистина му бяха гласували доверие и разчитаха на неговата помощ. За щастие резултатите от изборите показват, че това не е така, затова поведението му при тези обстоятелства е само смешно. Може би заради нищожния си резултат и на самия Стойков му е трудно да разбере, че вече е депутат от управляваща „Нова тройна коалиция”, и вместо да започне да работи, продължава да се държи като червен кандидат в предизборна кампания или червен депутат в опозиция, за които най-нормалното е цапане с кал, машинации, лъжи, интриги и клевети."


Теми с продължение
News management powered by Xpression News