Новините от Габрово и региона

 12 години лишаване от свобода определи Габровския окръжен съд на 22- годишният Петър Петров и 6 години затвор за непълнолетният Ник Георгиев за жестокото убийство на Павел Христов /22/ от Севлиево. С чук те премазали главата на Павел, техен приятел, опитали се да горят с бензин трупа. По време на убийството Ник е бил единадесетокласник в севлиевската гимназия, а Петър - второкурсник по психология във Великотърновския университет.

След предварителна подготовка, след полунощ на 29 септември 2011 двамата успели на заведат Павел в гора край севлиевското село Боаза, където го убили зверски с чук и ритници.  Според собствените им признания той ги дразнел с агресивното си поведение, като пийне. Освен това Петър и Ник искали да опитат всичко от живота, включително и как умира човек.

Сравнително ниските присъди са заради съкратеното съдебно следствие, поискано от защитата. При него не се провежда разпит на свидетелите и вещите лица, подсъдимите се признават за виновни, а присъдите се намаляват с една трета.

Прокуратурата вероятно ще обжалва съдебното решение, защото като се зачете предварителния арест на двамата, със сигурност Ник ще излезе след няколко години от затвора.

 снимка: Убитият Павел Христов

 


Теми с продължение
News management powered by Xpression News