Новините от Габрово и региона

 Своите приоритети и принципи на работа представи днес в първата си пресконференция, областният управител Николай Григоров.

Няма да има компромиси със законността е най-важният му принцип. Григоров гарантира приемственост, всичко добро направено от неговите предшественици ще продължи и по време на неговото управление. Той особено държи на връзка с бизнеса. Макар според правомощията на един областен управител неговите инициативи в това отношение не могат да са много. Но могат да бъдат засилени връзките и взаимоотношенията с Търговско- промишлената палата, Техническия университет, с инвеститорите, смята той. И напълно подкрепя идеята на правителството да се тегли облигационен заем от 1 млрд. лв. за разплащане с бизнеса.

Съществен за Григоров е и диалогът с гражданите и институциите, в събота ще се проведе поредната му среща с протестиращите. Обмисля и функционирането на Обществен съвет към областната управа, в който да има засилено гражданско присъствие.

Въпреки медийните престрелки с предишните управляващи по въпроса за строежа на тунел под Шипка, продължаването и реализирането на този проект е неговият първи приоритет, стана ясно още от пресконференцията. Успешно завършване рехабилитацията и реконструкцията на сградата на НТС, започнато по времето на М. Костадинов е другият важен приоритет на новия областен управител.

Решаване проблемите на общините от областта - свързани предимно с водната и пътна инфраструктура, съвместно с кметовете, е другата важна задача, която си поставя той.

В момента се подготвят празниците по повод августовските Шипченски боеве, инициатива предприета също от Мариян Костадинов. Изпратена е покана до патрона на честванията президентът Росен Плевнелиев, но все още няма отговор ще присъства ли той на тържествата на Шипка.


Теми с продължение
News management powered by Xpression News