Новините от Габрово и региона

    Разгневен ром влетял по обяд на 31 октомври в габровското  училище "Васил Левски" и направил голям скандал пред директорката и учителите. Причина за недоволството му било, според него посегателство върху детето му, което лежало на земята в двора  на училището.

    Той минавал край него и видял, че детето му се разправя с други ученици и се плюят един друг. Ядосан той скочил от моста, който е в непосредствена близост до сградата и изскочил на спортната площадка. Като видяло баща си, момченцето се свило на кълбо на земята. Учителки твърдят, че и друг път са го виждали в подобна поза, когато е уплашен.

    Пред това време се появила и другата част от фамилията.  Разразил се скандал , децата се уплашили от виковете, но веднага били прибрани по класната стаи. Повикали полиция, през това време директорката и охраната успели да изведат ромското семейство извън училището. Притеснени за децата си, двама родители влетяха в залата на Общинския съвет в Габрово, прекъснаха заседанието и информираха за инцидента.

    Съветниците преустановиха сесията и изчакаха директорката на училището Валентина Венкова, която обясни:" Всъщност инцидент не е имало, дори няма побой между децата. Бащата крещя, заплашва, че ще срине училището. Зашлеви пред мен детето си и жена си. Няма пострадали, няма ранени, но действително се уплашихме. Извикахме специалисти да разговаря с децата".

    Агресивните роми са разпитани и са получили предупреждение от полицията. Заведена е преписка по случая, продължава изясняване на инцидента. По случая е уведомена  Окръжна прокуратура.

На снимката: Директорката Валентина Венкова обяснява пред Общинския съвет за случилото се в училището й

 


Теми с продължение
News management powered by Xpression News