Новините от Габрово и региона

В началото на декември 20 нови кокетни павилиона на вестници, цигари,  пакетирани храни с интригуващото название "Lafka" ще отворят кепенци на определени спирки от градския транспорт. Повечето от тях вече са монтирани и предизвикват интереса на минувачите, свикнали с неугледните и поочукани сергии за вестници. Не само павилионите, а и спирките ще изглеждат по нов оригинален начин.

От Общината уточняват, че собственик на павилионите е фирма БУЛГАРТАБАК-ТРЕЙДИНГ”АД, която е спечелила обявения и одобрен от Общински съвет конкурс за отдаване на места за разполагане на преместваеми съоръжения /павилиони/ в зоната на спирките от градския транспорт, с обща площ 117 кв.м

Според подписаният договор, срокът за отдаване под наем е 10 години, като наемателят се задължава да постави или подмени 25 броя спиркозаслони, на местата с предвидени за поставяне павилиони, и още 10 - на места, където не са предвидени павилиони.

За всеки един от спиркозаслоните се предвиждат съоръжение за чакащи пътници с места за сядане; указателна табела за разписание;
съд за смет; място за инвалидна количка.

В шестмесечен срок от подписване на договора, наемателят се задължава да разкрие 30 работни места в Габрово, които да запази минимум 3 години.

Според фирмата – наемател, производственият процес по изработка на съоръженията е приключил и в момента те се поставят в максимално кратки срокове. Технологичното време за демонтаж на старата спирка и монтаж на новата отнема няколко дни.

Използват се последните хубави дни за окончателно завършване на обектите, където докато чакат на сухо градския транспорт габровци ще могат да си купят местна и национална преса, списания, нещо за хапване, цигари, дори кафе и чай.

А защо не и да поговорят, да обсъдят политиката и спорта, местните клюки. Точно такава е и идеята на марката "Lafka", наименованието идва от лафче, раздумка. Не че създателите й не знаят, че лавка се пише с "в", а не с "ф". обясняват. от "Табак маркет”, фирмата, ангажирана с проекта

"Нарочната правописна грешка в думата “лавка” – синоним на павилион/ киоск, води до симпатична заигравка, че това е място, откъдето могат да се купят вафла, вестник, цигари, друго, но е и място, където продавачите имат приятелско отношение и могат да “полафят” с клиентите. Лесно се чете и запомня и би могло да се превърне в нарицателно за място за срещи в градската среда", обясняват. от "Табак маркет”, фирмата, ангажирана с проекта.

Фирмата се е ангажирала с поставянето на 1600 павилиона " в цялата страна. „Преса - ежедневници, седмичници, местни издания, списания, специализирани издания и книги. Тютюневи изделия - за любители и познавачи - цигари, пури, пурети, тютюни за свиване на цигари и тютюни за лула. Напитки - предлагат се както топли, така и студени. В студените месеци могат да се намерят дори и разтворими супи. Храни - може да се купят сладки и солени. Има голямо разнообразие от бисквити, шоколади, сухари, крекери и много други. Нехранителни стоки - аксесоари за тютюневи изделия, сухи и мокри кърпички, презервативи, та дори и детски играчки. А също така билети за Националната лотария със Захари Бахаров, държавна лотария, игри на късмета.Сезонни стоки - през лятото се предлага сладолед, а за зимата обещаваме изненади”, допълват от компанията.

 


Теми с продължение
News management powered by Xpression News