Новините от Габрово и региона

  

Почти 18 000 лева за водна рехабилитация на децата със специални образователни потребности бяха събрани от габровци и дарители по време на коледните благотворителни инициативи, организирани в подкрепа на децата. Най-голямата сума беше събрана в рамките на „Дарителския кръг“, организиран от Обществения дарителски фонд. Общинските съветници от ГЕРБ-Габрово дариха 2000 лв. в полза на децата. Общата сума от всички дарения беше удвоена от „Работилница за граждански инициативи“ и достигна 17 000 лв.

Останалата част от средствата са събрани от коледния благотворителен концерт в подкрепа на децата със специални образователни потребности „От деца за деца“, организиран от Сдружение „Равен старт“ с подкрепата на ГЕРБ-Габрово и Ресурсен център, и от съпътстващия го коледен базар.

Тази година в концерта се включиха деца от ОДЗ „Дъга“, ЦДГ „Мики Маус“, ЦДГ „Явор“, ТШ „Лиана“, ДФА „Габровче“, индивидуални изпълнители и Dani Magix-Quick Hands Project. За поредна година децата от ДФА „Габровче“, освен че благотворително участваха в концерта, бяха събрали 150 лв., които дариха за своите нуждаещи се връстници.

Средствата от благотворителните инициативи ще бъдат използвани за водна рехабилитация на децата, както и за закупуването на специализиран стол за деца с церебрална парализа.

 

 


Теми с продължение
News management powered by Xpression News