Новините от Габрово и региона

В първата събота от новата година направете на семейството си още един вълшебен подарък, и то по габровски. Заведете най-близките си, особено децата, не в комшията, а в зала „Възраждане“. Там на 4 януари можете да прекарате безплатно незабравими моменти с класическия пълнометражен анимационен филм „Снежанка“.

Създаден през 1952 г. филмът носи духа на своето време, но без съмнение притежава качества, които го правят гледаем от малки и големи  дори и 62 години по-късно.

Направен по едноименната пиеса на руския драматург Александър Островски, смятан за най-значимия представител на руския реализъм, филмът е красива история за борбата между традицията и новото, между разбиранията на по-старото и тези на по-младото поколение. В центъра на сюжета е Снежанка (Снегурочка), която осъзнава, че този път след края на зимата не иска да се върне на север, а да остане, за да види как живеят хората и през останалите сезони.

Вълшебната история се развива на фона на прекрасната музиката на Римски-Корсаков, което е още една заявка за качествата на „лентата“.

Прожекцията започва в 11.00 часа, а входът е свободен.

 


Теми с продължение
News management powered by Xpression News