Новините от Габрово и региона

 Женина ДЕНЧЕВА

И в четирите града на областта ГЕРБ убедително печели изборите с 40.11 на сто срещу БСП - 17.02, ББЦ- 12.65, ДПС - 9.47. В Община Габрово разликата е смазваща. Ние имаме резултат от 48.82 на сто, три пъти повече от БСП, които са набрали едва 15.29 на сто от гласовете на габровци, каза на пресконференция вчера депутатът от ГЕРБ  Цветомир Михов.

"Въпреки, че това беше най-мръсната, най-манипулираната кампания, гражданите оцениха кандидатите по достойнство и излязоха да гласуват, около 35 е избирателната активност. Дори в Трявна, която два мандата има кмет от БСП, резултатът на ГЕРБ е двойно по-голям. В Севлиево ГЕРБ печели 3427 гласа, БСП - 2052, печелим, макар и с малко и в Дряново, където имаме 682 срещу 648 гласа за БСП. Победата е за ГЕРБ и във всички села на общината, с изключение на Трънето. Там Бареков печели с 1 глас", допълни Михов.

 И предупреди ръководството на БСП в Габрово, ако иска да не пада още повече подкрепата за столетницата, да "измие лицето си" и да се разграничи от ДПС, който управлява в областта. И да спрат с политическите назначения на мястото на професионалисти.

"Съвсем логично е габровци да подкрепят своя съгражданин, кореняк габровец, Томислав Дончев. Но и в национален мащаб резултатите му са много високи, на което се дължи и големият успех на ГЕРБ. Все повече хората гласуват мажоритарно, за личности. Мнозина са дали и преференциалния си вот за него - 3691.

Признавам, че имах малки подозрения за Габрово, зная за неудобствата и недоволството на хората заради разкопаните улици. Гордея се с хората, които осъзнават, че всичко това е за доброто им, и дадоха гласа си за нас, които от 7 години работим за просперитета на града", каза още Цветомир Михов.

Другият му повод за гордост е, че въпреки компроматите и оплювките, на които бяха подложени кандидатите на ГЕРБ, включително и Томислав Дончев, хората не са се поддали. Тук черният пиар не работи, габровци не се поддават на манипулации, не продават гласовете си, казва Михов.

"Като юрист казвам, че имаше не само много сигнали за нарушения преди и в изборния ден, но и действия, които граничат с престъпление. Дори не говоря за налепените къде ли не предизборни плакати, по спирки, по стълбове, по паметници, селски кладенци, дори контейнери. Дано сега съответните партии ги почистят", допълни общинският ръководител на ГЕРБ Добромир Проданов.

Той припомни драстичния случай в Трявна, където членът на РИК Цонко Кръстев от БСП / за членовете на избирателните комисии е абсолютно забранено да извършват предизборна агитация/  на 13 май е придружавал кандидата Петър Курумбашев и е раздавал предизборни материали. Подадена е жалба в ЦИК, но все още няма никакъв резултат. "Изборите свършват, случката може и да се позабрави, но ще пострада авторитета на Кръстев, който е млад юрист, в колегията", заключи Проданов. В изборният ден груби нарушения с предварително откъснати и подпечатани бюлетини са засечени в секция №8 в Дряново, там в края на деня изведнъж се струпали толкова хора, че изборите са били удължени. В крайна сметка там резултатът е за ДПС

Според него голямо напрежение в секционните комисии е създало присъствието на многобройни наблюдатели, застъпници, представители на неправителствени организации. По първоначални сметки тяхното присъствие на изборите в областта ще струва около 100 хил. лв.

"Горда съм, че живея в Габрово, горда съм, че детето ми расте тук. Горда съм, че Габрово ще бъде представен в Брюксел по възможно най-добрият начин от Томислав Дончев", развълнувано каза организационният секретар на общинската структура на ГЕРБ Хилда Цвъркалева.

Снимка Хилда Цвъркалева, Цветомир Михов и Добромир Проданов горди от победата


Теми с продължение
News management powered by Xpression News