Новините от Габрово и региона

 

„Кирил Добрев е добрият избор за водач на листата и неговата кампанията върви динамично и енергично. Тя е поредица от срещи с хората, с представители на бизнеса, с работниците. Разговаряхме с представители на бизнеса, които са много притеснени от събитията около Украйна и най-вече санкциите към Русия. Оказа се, че голяма част от индустриалното производство на Габрово намира пазар в Русия. Бизнесът е притеснен, ако тези санкции се разпрострат върху индустриални производства в България, че много хора могат да изгубят работа, а фирмите да фалират”, заяви в Габрово лидерът на БСП Михаил Миков. Той дойде, за да подкрепи водачът на листата на БСП за народни представители Кирил Добрев.

„Смятам, че нашата кампания е най-силна със срещите с хората”, обясни още лидерът на БСП.

Според Кирил Добрев на хората, на бизнеса, на работниците им е омръзнало политическото говорене. Затова кампанията на БСП е различна от това, което правят другите. Организират се срещи очи в очи, тъй като понякога за политиците е неприятно и сложно да гледат хората в очите.

„Защото те могат да им посочат всички пропуски, които са направили. Но ние в БСП няма от какво да се срамуваме и предпочитаме тези срещи пред пресконференциите и трибунките, от които обичат да говорят другите партии”, заяви кандидатът за депутат от коалиция „БСП - лява България”  Кирил Добрев.

„Поемам инициативата да направя клуб на габровските депутати, за защита на каузите на региона, които изискват подкрепата на всички ни, независимо от коя политическа сила сме”, каза още той.

И допълни: „Време е ние, политиците, да спрем да мислим от мандат до мандат, защото има значими и важни проекти, за които трябва да се работи по няколко мандата. Може първа копка на тунела под Шипка да направи Бойко Борисов, а ние с Мишо Миков да му режем лентата”.

По думите на Миков пък Габрово е славната част от индустриалната история на България и е един от регионите в страната, които имат бъдеще в това отношение.

„Именно в тази посока бяха разговорите ни с работодателите – какво може да направи държавата. Защото след 25 години либерално мислене всеки да се оправя сам, бизнесът също иска повече държава не за да свърши неговата работа, а да създаде условия и работа, иска стабилност и спокойствие”, подчерта лидерът на БСП.

Той нямал притеснения от голямата разлика между БСП и ГЕРБ, която посочват социолозите, тъй като в предния парламент макар левицата да не е била първа политическа сила, е участвала година и половина в управлението.

„Изборите не са надбягване или спортно състезание. Правенето на политика трябва да се оценява по възможността да налагаш решения и да постигаш решение. Това, което ме притеснява, е ескалиращата нестабилност, създавана пред последната година и половина и как страната ни ще излезе от нея. Затова е необходимо отделните партии да погледнат към общонационалните интереси, а не към тясно партийните”, категоричен е Михаил Миков. По неговите думи, след тези избори БСП ще бъде незаобиколимия фактор в управлението на страната. „Вземете например въпроса за прогресивния данък. Нека всички партии да заявят искат ли по-справедливо данъчно облагане за българските граждани. Смятам, че това може да бъде пресечна точка за търсене на разбиране и за формиране на управление”, обясни Миков.

Според лидера на БСП отношенията на България като член на Европейския съюз с Русия винаги трябва да се разполагат в историческата плоскост, на базата на приятелството с руския народ, но винаги на първо място трябва да са интересите на България, които в момента страдат. „Очертава се спад в доставките и на газ и това е последицата от ситуацията, за която многократно предупреждавахме”, допълни той.

„В момента трябва да се търсят нужни спешни решения и то от сегашния кабинет, преди да се е формирал следващият, как да се осигурят ритмични доставки на газ през зимата. Но в крайна сметка ситуацията още веднъж ще покаже колко е важен „Южен поток” за страната ни, който трябва да се строи бързо. Служебният кабинет и следващият кабинет трябва да започнат строителството”, каза още Миков.

„Нужни са спешни управленски мерки от настоящото правителство за решаването на жизненоважни проблеми, а не то да се занимава с уволнения в сектори, където нещата вървят добре”, допълни Кирил Добрев.

Водачът на габровската листа беше категоричен, че битката на „БСП - лява България” е за две депутатски места. Той призова гласоподавателите от региона да не дават своя глас за екстравагантни партии и формации, които нямат шанс да изпратят габровски депутати в парламента.

„Моля ви, не давайте и не продавайте гласа си за партии, които не защитават национални интереси и каузи”, обърна се той към гласоподавателите.

 


Теми с продължение
News management powered by Xpression News