Новините от Габрово и региона

 Утре от 18 часа в зала "Възраждане" се открива петото издание на Международния фестивал на комедийното кино „Смешен филм фест“. Той започва с прожектиране на колекция неми филми от Белгийската кралска филмотека. Вход свободен!

От 20 ч. почитателите на Мелпомена ще видят нашумелия български филм  "Живи легенди"  (Конкурс). Предвидена е и среща с   режисьора на филма Ники Илиев.

Всичко започва (или по-точно всичко се обърква) с един инцидент. Млад банкер, домогнал се до всички блага, за които може да се мечтае, претърпява катастрофа и изпада в безсъзнание, за да се събуди като своето 18-годишно аз. Без да помни нищо от случилото се след завършването си, той пристига в родния си град, за да се види с хората, които сега смята за най-близки, а именно – с бившите си съученици. Изпълнен с ентусиазъм и несвойствена за възрастта му приповдигнатост, нашият герой с изумление се сблъсква с навъсените и недоволни хора, в които са се превърнали приятелите му днес. Подтикнат от преоткрития си приключенски дух, той решава да осъществи юношеските мечти на всички тях, а и да намери себе си някъде по пътя.

Режисьор: Ники Илиев; Сценарий: Ники Илиев, Николай Василевски, Саня Борисова-Илиева; Оператор: Григор Кумитски; Музика: Борислав Бояджиев, Румен Бояджиев-син

В ролите: Орлин Павлов, Саня Борисова-Илиева, Ники Илиев, Димо Алексиев, Любомир Ковачев, Яна Маринова, Георги Кадурин, Микеле Плачидо

 ФЕСТИВАЛИ И НАГРАДИ

МФФ Манхатън, Ню Йорк 2014 – Най-добър чуждестранен филм; Югоизточен Европейски ФФ, Лос Анджелис 2014 – официална селекция; ФФ “Иския Глоубъл”, Италия – Фокус България, откриващ филм, МКФ Вама Вече, Румъния – награда за най-добра актриса – Саня Борисова, най-добър режисьор в категорията CineBlackSea – Ники Илиев

Съпътстващи събития, тематично обвързани със седмото изкуство и смеха, ще зарадват габровци и гостите на града по време на петото на фестивал на комедийното кино. Регионална библиотека „Априлов–Палаузов” – Габрово ще е домакин на две литературни срещи. На 22 октомври, сряда, от 16.30 часа писателят-хуморист Михаил Вешим ще представи новата си книга „Когато бях морски капитан”. А в последния ден на фестивала, на 27 октомври, понеделник, отново в 16.30 часа габровските читатели ще имат  възможност да се срещнат с преводача на хърватска литература Русанка Ляпова. Час преди прожекцията на филма „Какво е мъж без мустаци?” ще могат да разговарят с нея за едноименната книга.

Музей „Дом на хумора и сатирата” ще се включи в програмата на „Смешен филм фест”, като посвети своя традиционен весел четвъртък, 23 октомври, на популярни лица от големия екран с изложба от сатирични графики и шаржове на Калин Николов.

Базар на книги, организиран от книжарница „Златев” във фоайето на зала „Възраждане”, ще даде възможност на зрителите да си тръгнат освен с приятни преживявания от гледания филм и с интересно четиво.

Повече информация може да намерите на интернет страницата на фестивала www.filmfest.gabrovo.bg

Филмите от модул „Златни комедии” са с вход свободен, за всички останали прожекции цената на билета е 2 лв.

Касата на зала „Възраждане” ще работи от 21 до 27 октомври със следния график: Всички делнични дни: от 17.00  до  20.00 часа, Събота и неделя - от 10.00  до  11.00 часа и от от 15.30  до  20.00 часа

 


Теми с продължение
News management powered by Xpression News