Новините от Габрово и региона

  

От 17 до 21 ноември  бе отбелязана Световната седмица по предприемачество. Инициативата се организира от Джуниър Ачийвмънт България и включваше 160 събития в 50 населени места в страната, над 5000 ученици се включиха в начинанията, насърчаващи предприемаческо мислене и поведение.

Целта на инициативата е да срещне учениците с представители на компании и институции в класната стая, да насърчи предприемаческото мислене и поведение на младите хора,

и да ги вдъхнови да превръщат мечтите  си в реалност.

Стартът на Световната седмица по предприемачество в област Габрово беше отбелязан с две инициативи в ПГТ „П. Семов”-Габрово. Проведоха се два открити урока: с 11а клас специалност „Икономика и мениджмънт” и 12в клас специалност „Организация на туризма и свободното време” .

Те имаха за цел да срещнат младите икономисти с предприемачи, които да ги насърчат и ориентират към започване на собствен бизнес и предоставят познания за реалния свят на  икономиката. Темите, по които се проведоха срещите, са „Кредитиране при започване на собствен бизнес” и  „Как мечтата може да се превърне в реалност”.

Консултанти на уроците бяха инж. Калинка Пенева, един от собствениците на „МЕРКУРИЙ П и П” АД и Димитрина Стоилова, собственик на Парк хотел Панорама Трявна. Разказът им за това как са започнали собствен бизнес, защо е толкова важно да следваш мечтите си и да не се отказваш въпреки критиката на околните, беше най-интересната за учениците част. Учениците участваха активно с въпроси и споделиха свои идеи за бъдещото си развитие като икономисти и предприемачи.

 


Теми с продължение
News management powered by Xpression News