Новините от Габрово и региона

  Женина ДЕНЧЕВА

"Няма значение колко е голям един град. Важното е друго - дали градът има цел, дали има посока, дали има енергия и дали има хора, носители на енергията. Като габровец аз се гордея, че нашият град има цел, има посока и енергия! Знам, че каквото и да направя, няма да е достатъчно за родния ми град. Въпреки това се радвам, че тук хората ме срещат не като човек, дошъл на гости, а като човек, който се е върнал вкъщи", каза вицепремиерът Томислав Дончев.

Той успя да присъства, макар и само за час-два на коледното парти на кмета Таня Христова за хората на бизнеса, институциите, администрацията, културата.

"2014 година не беше лека за никого, имаше бедствия, имаше порои, имаше жертви. На габровци през тази година предизвикателствата също не им бяха спестени. Но със сигурност предизвикателствата са ни направили по-силни. Не е толкова важно какво се е случило, а какво ще се случи. За да се случи то, зависи от всички вас. Така, че бъдещето е такова, каквото го изковем. Дай Боже, 2015 година да бъде по-добра", допълни той.

На кмета Таня Христова той подари специално една стара книга, на 120 години, "Историята на град Габрово и габровските въстания" на братя Гъбенски, от която може да се почерпи мъдрост, сила, вдъхновение.

 

 ""През 2015 година ще отбележим 155 години от обявяването на Габрово за град. Съвсем не малко време, в което сме заявявали и продължаваме да заявяваме смело амбициите и идеите си и сме били и продължаваме да бъдем тези, които водят, а не тези, които следват. Затова посветихме следващата година на цифрата 155", обяви Таня Христова.

Тя връчи грамоти на най-заслужилите през отиващата си 2014 година. Най-напред награда за дързост получи човекът, който макар да не е от Габрово, се прослави с габровската си предприемчивост и находчивост - един от шефовете на фирма Мак, Георги Бижев. Той не само управлява едно модерно, съвременно текстилно предприятие, но и построи прекрасен седеметажен хотел до него. А тъкмо от такъв хотел Габрово отдавна има нужда.

"Вече 14 години работя в Габрово, много се гордея, че вече притежавам званието габровец," сподели Георги Бигжев.

Още три проспериращи фирми бяха отличени от кмета на града за инвестициите, иновациите и нововъведенията в тях - Пластформ ,Терахим и Импулс, а управителите им Добрин Байрактаров и Калоян Кашавелов получиха съответните грамоти.

Грамота "Мениджър на годината" бе връчена на д-р Нели Савчева, директор на областната болница.

Заради невероятния си хъс за работа, заради огромната му заслуга за съществуването на Габровския камерен оркестър, а и заради навършване на 50 години, с приз на Общината бе отличен Иван Стоянов, диригент на Габровския камерен оркестър.

Грамоти за заслуги получиха Стела Иванова от детска градина Радост, кметицата на село Враниловци Теодора Томова, която участва активно във възстановяване на селото от голямото наводнение, Мариана Башева от клуб "Приятели на Белгия."

Отличени бяха и ръководителите на институциите, взели активно участие в преодоляване на природните бедствия, сполетели Габрово през тази година.


Теми с продължение
News management powered by Xpression News