Новините от Габрово и региона

  Цялостна реконструкция на пътя Габрово-Севлиево ще бъде извършена до края на годината. Това информира народният представител от ГЕРБ Цветомир Михов след проведени разговори по време на посещението през миналата седмица на вицепремиера Томислав Дончев, регионалния министър Лиляна Павлова и изпълнителния директор на АПИ Лазар Лазаров.

Пътят Габрово-Севлиево ще бъде ремонтиран по ОП „Региони в растеж“. Четирилентов ще е участъка от изхода на Габрово.Той е един от първите пет подадени проекти и вероятно ще е първият, който ще стартира и завърши, тъй като има пълна проектна готовност и всички необходими документи. Въпрос на дни е да стартират процедурите. Амбициите са до края на годината ремонтните дейности по него да приключат. По същата програма „Региони в растеж“ ще бъде ремонтиран и пътят Трявна-Дряново, уточни още Михов.

Във връзка с жалби и подписка от жители в севлиевска община, касаещи лошото състояние на пътя Севлиево-Крамолин, Цветомир Михов информира, че има уверение от изпълнителния директор на АПИ Лазар Лазаров, че веднага след затопляне на времето ще започне ремонт на този участък.

Сигурен приоритет, който ще бъде реализиран, е и ремонт на ул. „Никола Войновски“ в Габрово, която е част от републикански път.

По думите на Михов и четирите инфраструктурни проекти ще бъдат реализирани в рамките на тази година.


Теми с продължение
News management powered by Xpression News