Новините от Габрово и региона

          Габрово отново

 става домакин на най-значимото илюзионно събитие за годината - международната "Магична среща - Златна котка" 2015. В събота и неделя,  28 и 29 март, за четвърта поредна година фокусници и илюзионисти от страната, Балканите и Европа ще премерят сили за престижната статуетка "Златна котка".

Организаторите от Quick Hands Project тази година са поканили самият президент на IBM (International Brotherhood of Magician) и световен шампион по Магично изкуство - Шон Фаркуар (Канада), който ще изнесе профилирана лекция на родните магове, а публиката ще се наслади на уменията му на грандиозният гала - спектакъл в неделя вечерта. На самото шоу ще се изявят и най-добрите магове от България, Сърбия, Румъния, Хърватска и др., както и роботът Андромега, вцепеняващ зрителите със 3D - лазерна феерия.

Други специални гости на събитието са Астор, и Фритз Алкемаде - холандски магьосник и лектор, спечелил редица награди, Пикси и Зека от Сърбия, Лий Алекс от Великобритания, Георги Петков – Бинти, Астор, Дани Мeджикс, нашумелият актьор Ненчо Илчев.  За да се почувстват като истински звезди, те ще минат по червен килим към сцената, на която ще покажат голямото си илюзионно изкуство.

      "Идеята е да подпомогнем младите магове, да добият те опит и умение. Иска ни се младите да се занимават с нещо интересно и позитивно, каквото е нашето изкуство, а не да висят по кръчмите. Затова през първият ден на фестивала ще се изнасят лекции, ще се правят и демонстрации на най-новото в бранша. В неделя участниците ще се представят в зала "Възраждане" и ще се състезават за приза „Златна котка“. Ще бъде организиран базар с магични стоки, а вечерта ще завърши с грандиозен  гала спектакъл. Тогава ще бъдат обявени победителите в конкурса", обясни един от организаторите и инициаторите на магичната изява габровецът Йордан Белев - Дани Мeджикс.

Освен статуетката "Златна котка", чийто автор е габровският скулптор Георги Балабанов, победителят ще получи и регистрация за участие в най-големия световен илюзионен фестивал в Блекпул, Англия.

Билети могат да се купят в мрежата на EVENTIM, преди спектакъла - в зала „Възраждане“ и в специална шатра на пл. "Възраждане" от 20 март. Събитието се реализира с пълната подкрепата на Община Габрово.


Теми с продължение
News management powered by Xpression News