Новините от Габрово и региона

Концерт с изцяло нови песни ще посветят децата от вокална формация "Upstream voices" и техният вокален педагог Ценка Горалова на 155 години Габрово град. Събитието ще се проведе на 15 април година от 18.30 часа в зала „Възраждане“.

За изявата се подготвя специален декор, който ще пресътвори връзката между миналото на един град, оставил бележит отпечатък в историята, и неговото бъдеще – децата, които ще изпеят най-хубавите си песни по повод годишнината. Сценограф на концерта е творецът Роман Грицков.

Във вокална формация "Upstream voices" пеят деца от Габрово и Севлиево на възраст от 4 до 20 години. Много от тях са носители на престижни награди от национални и международни конкурси.

Групата е участвала в концерти с Биг-Бенд на Българско Национално радио, с Биг-Бенд – Габрово, в Американски университет – Благоевград. Солисти на вокалната формация са пели на една сцена с Теодосий Спасов, Орлин Горанов, Миро, Теди Кацарова, Йорданка Христова, Тони Димитрова, Ваня Костова, група „Акага“ и други популярни български изпълнители. 

Участвали са в майсторски класове на Вики Алмазиду и Милчо Левиев, организирани от Нов Български Университет, както и в популярни радиопредавания  - "Пулсиращи ноти" на Тома Спространов и "Хлапета" в БНР по програма "Хоризонт" и "Христо Ботев".

 


Теми с продължение
News management powered by Xpression News