Новините от Габрово и региона

Изложба, представяща проекти, реализирани в страната със средства по оперативните програми, ще могат да видят габровци в края на тази седмица. В нея са включени и два обекта от Габрово – зала „Възраждане“ и пречиствателните станции, които са част от мащабния проект „Воден цикъл“.

В четвъртък и петък изложбата ще бъде експонирана в рамките на провеждащата се в Художествената галерия „Христо Цокев“ конференция „Европейско бъдеще за интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж“, а в събота, когато габровци ще отбележат празника на града с пищно карнавално шествие, ще бъде разположена на ул. Априловска.

Изложбата е под егидата на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, който преди месец откри Информационен офис в Габрово. Тя е подготвена в Кърджали по повод Деня на Европа,  където Новаков също разкри свой офис.

В изложбата са включени както големи инфраструктурни обекти като автомагистрали, мостове, метрото в столицата, депа за отпадъци, така и по-малки, но с голямо обществено значение – социални центрове, зърнени база, детска градина, неделно училище. Чрез добри примери изложбата илюстрира реални ползи от европейската солидарност и от членството на страната ни в Европейския съюз.

 


Теми с продължение
News management powered by Xpression News