Новините от Габрово и региона


 Новата академична година за Техническия университет в Габрово бе открита днес тържествено в зала "Възраждане". На събитието присъстваха студенти, преподаватели, партньори и приятели на висшето учебно заведение.

По традиция тържеството започна със студентския химн "Gaudeamus igitur", след което приветствено слово към присъстваше произнесе ректорът на Техническия университет проф. Райчо Иларионов.

Гост на събитието бе и зам. кметът Климент Кунев, който от името на кмета отправи поздравления за началото на академичната година с думите:

"Времето, прекарано в училище и университета е най-увлекателния, наситен и незабравим период от живота на човек, но той е и най-отговорния, защото именно образованието е предпоставка за успешна кариера и живот. Технологиите се развиват стремително и това изисква от нас непрестанно усъвършенстване и придобиване на нови знания. На вас и вашите преподаватели пожелавам – не спирайте да търсите, питате и изисквате, само така ще успеете да развиете своите способности и талант и да осъществите мечтите си".

Днес, 15 септември, се открива новата учебна година и във всички габровски училища.


Теми с продължение
News management powered by Xpression News