Новините от Габрово и региона

 

Мариана ДИМИТРОВА

Светлозар Тодоров е работил като журналист за Дарик радио, Спортно шоу "Гонг", бТВ и други медии.

Областен управител от НДСВ в периода 2008-2009 година. Докторант по политически науки във философския факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Асистент в катедра "Социални и стопански науки" в ТУ - Габрово.

Светлозар Тодоров има две магистратури - "Административен и здравен мениджмънт" от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" и "Международни отношения - право на Европейския съюз" от СУ "Св. Климент Охридски".

Участник е в Пролетно училище по политики, медии и PR в Амстердам и Лятна академия в Страсбург.

 

-        Какви са мотивите ви да приемете номинацията на АБВ за кмет?

-        АБВ е една от новите партийни формации създадени през последните няколко години в България. Както е известно, лицето и един от основателите  на АБВ е Георги Първанов, президент два мандата, който с поведението си е доказал, че може да поставя интересите на мнозинството български граждани над партийните. При своето учредяване,  движението беше подкрепено от много голям брой изтъкнати и доказали се българи в своите области на професионална изява. Тяхното желание, независимо от мястото им в политическия спектър, е да работят за родината и това да става на принципна основа, чрез диалог. Днес ние имаме нужда точно това.

-        Бяхте областен управител през периода 2008-2009 г. Какво от работата ви като областен управител би ви помогнало в работата на кмет, ако бъдете избран?

-        Администрацията да бъде отворена за проблемите на гражданите. Това е нейната функция. Максимална прозрачност в работата и вземането на решенията. Отчетност за направеното и несвършеното. Подкрепа за всяко добро предложение, независимо кой  или коя партия го предлага. Премахване на практиката с партийните или роднински назначения. Поддържане ролята на гражданското представителство в приемането и провеждането на конкретни политики. Способен екип и приемственост.

-        Какви ще са акцентите ви в предизборната кампания?

- Продължаваме да бъдем толерантни към всички участници и техни поддръжници в кампанията. Ние българите, имаме нужда от овладяване на страстите, което предполага трезва оценка на стореното и съпътстващите проблеми, пред които е изправено обществото ни. Днес все повече трябва да демонстрираме взаимно уважение, диалог и обединяване усилията. Очевидно е, че обществото ни е разделено на групи и групички, а спасяването по единично е с кратковременен ефект.

 

 


Теми с продължение
News management powered by Xpression News