Новините от Габрово и региона

До крайният срок 22 септември в Общинската избирателна комисия са регистрирани 19 политически партии и коалиции, включително три местни коалиции,  за участие в изборите на 25 октомври. От тези политически субекти са регистрирани и 19 кандидатски листи за общински съветници. Девет от тези политически формации са издигнали и кандидатури за кмет на Община Габрово.

Общият брой на регистрираните кандидати за общински съветници е 264, разпределени в 19 листи. Те ще се борят за 33 места в Общинския съвет.
Избори за кмет на кметства ще се проведат в 11 населени места, като за кметствата в селата Враниловци и Гиргини има регистриран само по един кандидат. В останалите населени места съответно има двама или повече от двама кандидати за кмет на кметствата.
Общинската избирателна  е установила несъответствие за уседналост по отношение на кандидат за кмет на кметство село Донино според предоставената ни справка от базата данни на ГРАО за населението. В такива случаи се заличава  регистрацията на кандидата.

По тяхна молба е заличена и регистрацията на двама кандидати за общински съветници.

 И двете решения са в процедура и срок за обжалване, съобщават от ОИК - Габрово.

 

 


Теми с продължение
News management powered by Xpression News