Новините от Габрово и региона

 Грета Станева, ГЕРБ.От няколко години се занимавам с обществена дейност, председател съм на младежката организация на ГЕРБ. Харесва ми да правя добри неща за хората на града. Може да са дребни засега, но и те са важни.

Отворени сме за предложения, идеи, инициативи от всички млади хора, не само от тези, които са свързани с партията. Ще направим всичко възможно да се случат те.

Като последната ни екоинициатива. Събирахме хартия за рециклиране, като целта бе със набиране на средства, за да поставим "къщички за книги" в четирите общини.

За пръв път съм общински съветник и естествено чувствам известно притеснение, но край мен има достатъчно опитни, знаещи и можещи колеги, от които да се уча. Ще защитавам интересите на младите хора в Габрово, ще внасям в местния парламент техни искания и предложения.

Богомил Белчев, БСПКакто вече казах в предизборната кампания, има още какво да дам на Габрово. Имам нескромната претенция, че съм един от малкото хора, които знаят истинските проблеми на този град.

 Питате защо се появих в публичното пространство след 8 години? Когато човек е във властта два или три мандата, той се изразходва, започва да разсъждава стандартно. Затова трябва доброволно да напусне управлението. Така както постъпих аз.

Презареждам се 8 години и сега се връщам с нови, истински виждания. Ако през това време съм бил в управлението, те щяха да са съвсем различни.

Човек, освен да гледа отстрани, се налага в определено време да излезе малко по-напред, за да бъде помощта му по-ефективна. През годините, когато не съм бил кмет, съм помагал на Общината под най-различни форми и по различни поводи. Ще продължа да оказвам помощ, разбира се, ако това се поиска от мен.

Така че влизам в Общинския съвет с чувството, че ще представям настроенията, очакванията на жителите на Габрово. Независимо, че съм издигнат от определена коалиция, мнението ми няма да се определя от партийни искания или указания. Затова и се съгласих да се кандидатирам за общински съветник.

А защо не се съгласих да се кандидатирам за кмет, въпреки, че неведнъж са ми предлагали? Първо, кметуването никак не е лека работа. Второ, несъгласието ми да се кандидатирам през последните 8 години е пак в името на габровци. Преценявал съм политическата обстановка в страната и знаех, че трудно бих получил подкрепа на национално ниво. А това би било изтезание за жителите, на които си кмет. Признавам, че малко завиждам на сега управляващите. Хубаво е да си кмет от ГЕРБ и Общинският съвет да бъде изцяло на твоя страна.

Пепа Сомлева, Будно ГабровоОчаквам да бъда полезна за работата на Общинския съвет. Макар за пръв път да съм общински съветник, аз съм обществено ангажирана. Щом съм била полезна за Народното събрание, вярвам че ще се справя със задълженията си и в местния парламент. Като представител на гражданска организация, на Будно Габрово внесох през 2013 година в 42-то народно събрание настояване да се престане с порочната практика внесените в парламента предложения да престояват с години и да не се разглеждат. Щом като са внесени, те трябва да бъдат разгледани и да се вземе конкретно решение. Предложението ми бе прието.

Смятам, че присъствието ми в габровския Общински съвет, като представител на гражданското общество е важно. Защото в нашата местна коалиция Будно Габрово участват хора, несвързани с партии, с партийни интереси. Фактът, че зад нас останаха много партии, и то парламентарно представени, показва, че избирателите предпочитат партийно неоцветени хора да ги представляват. Показва, че сме направили пробив в системата, и то по много добър начин. Въпреки, че нямахме средства, за разлика от партиите, за нормална предизборна кампания. Правехме я така да се каже на емоция, но искрено и честно. Оказа се, че старите схеми не работят, нашата стратегия е печелившата.

Чувствам се истински представител на гражданството и всички въпроси на габровци, които ми бъдат предоставени от тях, ще бъдат внесени в Общинския съвет.

Моето поведение в местния парламент ще бъде конструктивно, откровено и точно. Такъв е бил винаги моят маниер на поведение. Аз уважавам противниците си и никога не съм прекрачвала границата и добрия тон, но винаги съм била радикална и много, много откровена. Ако някого го е заболяло от думите ми, значи е чул нещо, което е факт, но той не иска да чуе.

Аз имам критики и към БСП, и към ГЕРБ, но независимо, че общата им политика не ми допада, бих подкрепила добри предложения в полза на Габрово, независимо от коя партийна група са.

 


Теми с продължение
News management powered by Xpression News