Новините от Габрово и региона

Близо 6000 лева са събрани от традиционната благотворителна инициатива, която Сдружение „Равен старт“ и ГЕРБ-Габрово организират вече осма година в навечерието на Рождество Христово в подкрепа на деца със специални образователни потребности. 

На благотворителния концерт габровци събраха 1200 лв., децата от Фолклорен ансамбъл „Габровче“ дариха 275 лв., които са събирали за своите връстници със специални потребности, 2000 лв. осигуриха от възнагражденията си общинските съветници от ГЕРБ-Габрово и още 2000 лв. - местни дарители. Тази година събраната сума ще бъде използвана за реализиране на проект Водна рехабилитация и лечебна гимнастика за деца с увреждания, както и за деца с гръбначни изкривявания на възраст от 10 до 14 години. „По този начин ще дадем възможност за реална интеграция и социализация на децата с увреждания, предоставяйки им рехабилитация в една приятна и спокойна среда“, коментира председателят на Сдружение „Равен старт“ Тинка Сапунджиева.

Тази година в благотворителния концерт за деца се включиха малчуганите от  ОДЗ „Дъга“, ОДЗ „Ран Босилек“, ЦДГ „Мечо пух“, ЦДГ „Първи юни“, ЦДГ „Слънце“ и Детски фолклорен ансамбъл „Габровче“. 

Отделно са събрани още 1000 лв. от коледния благотворителен базар, от който габровци, които дойдоха на концерта, имаха възможност да си закупят коледни сувенири. Средствата от базара ще бъдат използвани за продължаване на работата на логопедичния кабинет за деца със специални образователни потребности. В рамките на два дни благотворителният базар ще бъде разположен в МОЛ-Габрово и всеки, който желае, ще може да подкрепи инициативата.

 


Теми с продължение
News management powered by Xpression News