Новините от Габрово и региона

 

 

Женина ДЕНЧЕВА

Адвокатската колегия в Габрово се сдоби с нов офис. Официалното откриване бе на 11 декември 2015 година.

"Дълги години колегията се помещаваше в стаи под наем. Благодарение на безлихвен заем, предоставен от Висшия адвокатски съвет, успяхме да купим имота на търг, организиран от Община Габрово за нейни помещения на ул. Априловска 9. Заемът ще бъде изплатен за 8 години от членския внос на адвокатската колегия", обясни нейният председател адвокат Евгени Попов.

Освен, че в новия офис се съхранява документацията на колегията, там се провеждат заседанията на адвокатския съвет, дава се безплатна адвокатска помощ на хора със затруднено финансово положение. Първо те трябва да докажат пред съда  финансовото си състояние, след което се издава определение за назначаване на служебни защитници. Съответно колегията определя подходящ адвокат с нужната квалификация, който да защитава интересите им", обяснява Попов.

Освен това ще се кандидатства по европейска програма, според която на нуждаещи се граждани да се дават безплатни консултации, които ще се дават от дежурни адвокати.

 Въпреки съмненията, че така могат да се ощетят адвокатите, най-вероятно ще участваме в тази програма. Колегите от Видин, от Сливен работят вече по тази програма и смятат, че няма никакви сътресения в колегията, допълни Попов.

Адвокатската колегия в Габрово наброява 120 адвокати от областта

Теми с продължение
News management powered by Xpression News