Новините от Габрово и региона

Женина ДЕНЧЕВА

Сдружение "МОГА Дряново" e създадено от  млади хора с кауза, които имат амбицията съживят любимия си град Дряново. Тяхната цел е да обединят хората в града и да ги мотивират да променят живота си и средата около тях към по-добро. Те съумяват да осъществят много инициативи с изключително малко средства и с помощта на своите членове и доброволци.

Една от най-впечатляващите им инициативи е проект, наречен "Голямото надъхване". Целта е младите е да се срещат с успели хора от региона, като не е задължително те да живеят в Дряново. Четвъртата им менторска среща в края на 2015 година бе с областния управител Николай Сираков.

"Аз бях на откриване на инициативата, а след това бях поканен като участник. Присъстваха не само млади хора, но и доста хора на по-зряла възраст. На всички им бе интересно.  Хората, които споделиха своя път към успеха са нестандартни, извън матрицата, те правят нещата със страст и вдъхновение. Аз съм впечатлен от тази младежка инициатива и обещах да ги подкрепя с каквото мога, тя да стане национална, може да се мултиплицира във всеки един град", каза областният управител Николай Сираков.

"Непрекъснато се оплакваме, че младите хора напускат родните си места и заминават за София или в чужбина. Но тези успели дряновци, които работят в София, не са напуснали Дряново, независимо, че не живеят физически в този град. В един глобален свят, където границите падат, младите трябва да живеят там, където им е добре. Но нека се връщат и да предават заряда си на тези, които са останали да живеят в родния си град, да помагат със знанията, с уменията си. Моята гледна точка е, че младите не са ни напуснали, не са избягали. Периметърът, където живеят младите хора, независимо къде се намира, той е Дряново, той е Габрово, той е всеки друг град", коментира Сираков.

Самият той твърде много е впечатлил със своето откровение за философията, която изповядва и практикува. "Опитах се да им помогна да пренесат съзнанието си извън стандартната матрица, която ни налага обществото. За да открият, че има една друга тайнствена мистична сила, която движи нещата, които се случват в живота. Тя е спомената и в Библията - каквото посееш, това ще пожънеш, да се научим и да познаваме начина, по който да сбъдваме нашите желания, да постигаме целите си. Той не преминава през къртовската ежедневна работа, през напрегнатия, динамичен начин на живот. Той преминава през вдъхновения начин на живот, когато реализираме таланта, уникален за всеки един от нас. Затова, наслаждавайте се на живота, живейте  го с удовлетворение и нещата ще се случват!

Направи ми впечатление, че младите хора, за разлика от по-възрастните,  спонтанно дават верните отговори на въпросите, които им задавах. Защото философията, за която споменах, все още живее в тях. Затова много ми се иска да не им казваме непрекъснато кое е правилното, кое е вярното. Да не им пречим, а да ги подкрепяме!",

казва още Сираков.


 


Теми с продължение
News management powered by Xpression News