Новините от Габрово и региона

На 2 и 3 април Габрово за пети пореден път ще бъде домакин на магична среща "Златната котка". Магове от цял свят се събират в Габрово за ежегодният фестивал на магичните изкуства. 

Сутринта на 3 април във фоайето на зала "Възраждане" ще се организира магичен базар, от който всеки любител или начинаещ илюзионист може да се сдобие в нужните атрибути.

 „Община Габрово е единственият спонсор на българската магия и в последните години тя търпи много голямо развитие, благодарение именно на тази подкрепа!“, благодари на кмета Таня Христова  илюзионистът, автор на идеята за магичния фестивал Дани Белев.

 „IBM“ или „Международното братство на магьосниците“ е най-голямата организация на маговете в световен мащаб, а фактът че миналогодишният й председател беше, а тазгодишният Joe M Turner САЩ ще бъде сред професионалистите сред  жури, а също така и на сцената в галаспектакъла, говори достатъчно за сериозността на събитието, каза още той.

Гала спектакълът започва на 3 април от 19 часа. Организаторите от „Quick Hands Project” и Община Габрово обещават тазгодишният спектакъл да надмине всички предходни издания – все пак „Златна котка“ има малък юбилей, а по този повод изненадите ще бъдат много. Да присъства, а вероятно и да излезе на сцената, дума е дал големият Астор.

Ето и част от програмата:  брилянтите изпълнения на двукратният световен шампион – Soma (Унгария); стил и сръчност на ръцете, както и великолепен хумор от новият президент на „Международното братство на магьосниците“  Joe M. Turner (САЩ); четирикратният балкански шампион  Боби Неш от Сърбия обещава да смая родната публика, която според неговите думи е: „най-емоционалната в света!“

И още: най-добрият „quick change artist” в цяла Европа  Лий Алекс от Великобритания е подготвил невероятно шоу, което не е виждано на Балканите досега; първият чужденец, носител на приза „Златна котка“ и стар познайник на габровската публика – румънецът Вердини ще взриви зала „Възраждане“ със своята зрелищна магия; и не на последно място – най-добрите магове от България  Дани Белев и Мистър Джим от „Quick Hands Project” ще се погрижат за доброто настроение, а и ще представят някои от най-известните си сценични актове.

. 


Теми с продължение
News management powered by Xpression News