Новините от Габрово и региона

Изложба на Карина Лудборжа и Алевтина Горкина - студентки в Държавния академичен институт по живопис, скулптура и архитектура „И. Е. Репин“ - Санкт Петербург ще бъде открита тази вечер от 17.30 ч. в Художествена галерия "Христо Цокев". Младите художнички ще представят пред габровската публика 45 свои платна, към тях и нарисуваните по време на Международния пленер за акордеонисти и художници „Габрово - Резекне 2016“. В изложбата с 8 свои творби ще се включи и младата габровска художничка Цвета Христова.

Малко по-късно и с един етаж по-надолу почитателите на музиката ще могат да се насладят на изпълненията на възпитаниците на латвийската акордеонистка и музикален педагог Зане Лудборжа.

Ако ви е трудно да си представите как звучат 30 акордеона, 2 цигулки, виолончело, контрабас, китара, барабани и електронно пиано  - не пропускайте концерта на младите музиканти, който ще бъдат подкрепени от квартет на Габровски камерен оркестър. 

Входът за събитията е свободен!

Международният пленер за акордеонисти и художници „Габрово - Резекне 2016“ стартира на 22 юни в ЕМО „Етър“. Пленерът се организира от латвийската акордеонистка Зане Лудборжа и Община Габрово, със съдействието на Габровски камерен оркестър, ЕМО „Етър” и Художествена галерия „Христо Цокев“. В него се включиха над 40 участника,  33 от които от Латвия.

 

 


Теми с продължение
News management powered by Xpression News