Новините от Габрово и региона

Рада Москова, Теди Москов и Иван Москов, заедно с Мая Новоселска, бебето Самуила и нейната майка Кръстина, ще гостуват на Габрово в част първа от поредицата ФамилииТЕ. Това ще се случи на 30 юни и 1 юли.

Те са писател, режисьор, и кинаджия. Те са почетен гражданин на Габрово, носител на десетки престижни театрални награди и млад творец. Те са майка, син и внук. Те са двама мъже  и една жена, но заедно с другите са четири поколения Москови и две снахи! Объркахте ли се вече? Те са първата от поредицата известни габровски фамилии, които Община Габрово ще представи в една своя инициатива, обречена на успех!

На 30 юни, четвъртък, от 18 часа в зала „Възраждане” Ви каним на една вълнуваща среща с Москови и тяхното творчество. Ще има кино, литература, песни, актьорска игра, майсторско разказване, духовити разговори. Очаква ни топлината на спомена в пътешествие към миналото и поглед напред във времето с дръзките бъдещи намерения на Москови. Очаква ни човешки разговор за човеци и с човеци. Разговор, от който ще разберем, че Рада Москова плува еднакво добре и в истинското море и в морето на словото, че Теди Москов носи с еднаква лекота и особеностите на  характера си и множеството си награди, че единствения човек, който може да понесе това с песен на уста е Мая Новоселска и че синът им Иван е взел еднаква доза талант и от баба си, и от майка си и баща си. Всичко това няма да ни струва нищо, освен време. А Фамилия Москови обещава да ни отдели толкова време, колкото ни е нужно, за да ги опознаем. С други думи – входът е свободен, изборът дали да сте там или не – също. Едно е сигурно – срещата не е за изпускане.

Не е за изпускане и спектакълът на Държавен куклен театър Варна – „Професия лъжец”, чийто режисьор е Теди Москов. Той ще се играе на сцената на ДК „Емануил Манолов” на 1 юли, от 19 часа. Цената на билета е 8 лева. Предварителната продажба вече е в ход. Може да си купите билет на улица „Радецка”, до кафе Тифани, а в деня на представлението – в Дома на културата.

 

 


Теми с продължение
News management powered by Xpression News