Новините от Габрово и региона

Бойко Борисов разпореди на министъра на земеделието и храните Десислава Танева да освободи от длъжност директора на Северноцентралното държавно предприятие, чието седалище е в Габрово,  инж. Иван Недков заради констатирани нарушения, съобщи пресслужбата на кабинета.

Разпореждането на премиера е направено след като министър Танева го запознала с постъпил до нея сигнал за дейността на СЦДП в Габрово.

Министерството на земеделието и храните е извършило проверка срещу Иван Недков, след като репортаж на Нова телевизия показа как той ползва скъп автомобил, взет чрез обществена поръчка, за лични нужди.

Земеделският министър Десислава Танева обясни, че първоначално по "неофициални източници" ръководството на МЗХ е разбрало, че Недков ползва такъв автомобил, въпреки забраната за придобиване на леки автомобили, които не са за обслужване за горско-стопанските дейности. Ресорният зам. министър на земеделието забранил автомобила да се ползва, но от репортажа на Нова тв в министерството разбрали, че Недков все още ползва скъпия хибриден автомобил. 

Танева е възложила на Инспектората на Министерство на земеделието и храните да извърши проверка по случая.

В началото на седмицата Нова телевизия показа как Недков кара хибридна кола под наем с държавни пари - за 72 000 лева на година.

Бланката за договора за наем за колата от ноември е съставена не от горските, а в голяма габровска фирма за търговия с коли, чието име стои на луксозния автомобил.

Още през ноември миналата година горското предприятие пуска обществена поръчка на стойност 60 хил. лева без ДДС за доставка на употребяван автомобил под наем. Изискванията водят към конкретна марка и модел.

Няколко месеца от горското в Габрово са държали резултата от тази поръчка в тайна, като уж тя бе спряна от Недков, пише offnews.bg.

Но в крайна сметка се оказва, че той ползва скъпия хибриден автомобил за лични нужди.

На снимката Миналата година в началото на октомври премиерът посети горското в Габрово и похвали Иван Недков за заслугите му за внедряване на електронна система за провеждане на търгове за горска сеч


Теми с продължение
News management powered by Xpression News