Новините от Габрово и региона

Странното назначаването на директор на Северното централно държавно предприятие по горите в Габрово е само част от безобразията, които се вършат в държавата през последния месец на политическо безвремие, каза днес на пресконференция в Габрово народният представител от БСП Кирил Добрев.

След уволнението за злоупотреби на предишния директор на предприятието Иван Недков, в сайта на министерството по горите е публикувана обява за конкурс за нов директор. Самата обява е доста странна, срокът за провеждането на конкурса е само седмица, още по-любопитно е, че не се посочват никакви изисквания за кандидатите, освен да подадат молба. Няма данни дали е имало много кандидати, под сурдинка се коментира, че вр. и.д. след уволнението на Недков, Тодор Бонев, е бил елегантно предупреден, че няма смисъл да се явява.

Веднага след изтичане на седемдневния срок с договор за 5 години е назначен Цветелин Миланов от Тервел.

"Няма нито събеседване с кандидатите, нито е искана стратегия за развитието на това предприятие, нещо, които се изисква за много по-ниски длъжности.  Става дума за огромно предприятие, обхващащо половин Северна България, с годишни приходи десетки милиона лв. Твърдя, че този конкурс ще бъде ревизиран, още от служебното правителство. Не само в Габрово, в цялата страна се извършват бързи назначения и се уреждат "наши хора", категоричен е Кирил Добрев.

Според него  в в момента в страната бързо се усвояват страхотно много средства под формата на обществени поръчки, договори, концесии на стойност около 3 млрд. лв. Една от обществените поръчки на здравното министерство за лекарства е за 1 млрд. 200 млн. лв., не са малко милионите за летище София. МВР също е пуснало огромни поръчки за зимно облекло за полицията, което не е лошо, но докато това стане, температурите ще са летни. Подобни странни поръчки има и АП "Пътна инфраструктура", допълни депутът.

Теми с продължение
News management powered by Xpression News