Новините от Габрово и региона

Времето в община Габрово е с разкъсана облачност, духа слаб вятър. Височината на снежната покривка в градската част е 54 см. Температурата на въздуха, измерена от общинската МТО станция, е минус 9°С. Влажността на въздуха е 72%. На телефоните на Общински съвет по сигурност няма получени сигнали за бедстващи хора.

Няма населени места без електрозахранване на територията на община Габрово.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия. Видимостта е добра. Пътната настилка е заснежена и обработена. Температурата на въздуха е минус 16° С, дебелината на снежната покривка – 115 см.

Забранено е движението на МПС с обща маса над 12 тона на територията на цялата габровска област.

Пътят за Узана е почистен, обработен и проходим при зимни условия. Движението на автомобилите е задължително с вериги. Почистени са улиците вътре в комплекса. Височината на снежната покривка там е 90-100 см. Температурата на въздуха е минус 16°С, времето е ясно и слънчево. Всички писти работят.

Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново се почистват и обработват, републиканските пътища в цялата община са проходими при зимни условия.

ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа с 16 бр. машини, общинската пътна мрежа се обработва с 10 бр. машини. Главните пътища към всички села са проходими при зимни условия. Разширяват се подходите към населените места и се почистват вътрешните улици.                      

Общински пътнически транспорт покрива вътрешните градски и междуградски линии, с изключение на направлението за Свищов.

От „Топлофикация –Габрово“ ЕАД съобщават, че топлоподаването е нормално.

Прогноза:

Жълт код за студено време е обявен за днес и утре за област Габровос минимални температури между минус 16-11 градуса, максимални между минус 12 и минус 7.

През следващото денонощие облачността ще е значителна. През нощта на много места, а утре главно в югозападната половина от страната, ще има слаби превалявания от сняг. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток. Ще остане много студено с минимални температури в по-голямата част от страната между минус 17° и минус 12°, а максимални - между минус 15° и минус 10°.

 

 


Теми с продължение
News management powered by Xpression News