Новините от Габрово и региона

"ГЕРБ загуби на полето на морала. Строи магистрали, тунели, отчитат се добри икономически показатели. Но смятаха, че всичко, което направят може да мине ненаказано от българския народ. Затова хората не гласуват за тях. БСП се бори да бъде алтернативата на това", коментира народният представител от БСП Кирил Добрев. 

 Според него програмата, с която БСП ще се яви на парламентарните избори за първи път е насочена приоритетно към активното население. В нея всеки може да намери себе си. Политики за стимулиране на работещите млади хора с деца предлагат от БСП, ако вземат властта. Безлихвените кредити за жилище за работещи родители с деца, ще стимулират младите да останат в страната.

Социалистите предлагат фондове за безлихвено подпомагане на бизнеса, които да са гарантирани от държавата. Ако бъде открита нова фирма с поне пет работни места, тя ще бъде освободена от данък печалба за определен период от време. Социалната политика този път е следващ акцент, обяви народният представител.

"Габрово е място, в което могат да се развиват високотехнологични предприятия, които да имат улеснен достъп до финансов ресурс", допълни Добрев.

Той бе номиниран отново за водач на листата на БСП от Габровска област за предстоящите избори. До 16 февруари листите трябва да бъдат одобрени от централното ръководство.

Според Добрев всички формации с леви убеждения трудно биха се обединили за изборите. Но след тях са възможни преговори с АБВ и Движение 21.
Ако социалистите спечелят изборите, въпросът за коалиция ще бъде решен през вътрешнопартийно допитване, смята Кирил Добрев.

Патриотичният фронт е формацията, с която червените биха могли да водят преговори, очакват тяхната програма. При последното допитване до структурите на БСП ,ВМРО беше един от предпочитаните партньори за членовете на БСП. Общите виждания в сферата

 на социалната политика също сближава двете партии. 


Теми с продължение
News management powered by Xpression News