Новините от Габрово и региона

Местните структури на ГЕРБ в габровска област номинираха 13 личности за кандидати за народни представители. Това обяви пред медиите областният координатор на ГЕРБ и досегашен народен представител Цветомир Михов.

Структурите и в четирите общини на областта са номинирали Томислав Дончев за кандидат за народен представител.  

Широка подкрепа в структурите на ГЕРБ в областта е получил и Цветомир Михов, който си е направил отвод. Михов обясни, че по-голямата част от причините са лични, като изтъкна и политически. Той обясни, че 8 години в Народното събрание са достатъчни един човек да даде максимума от себе си и е необходимо да има и нови хора, които да внесат нова енергия и сили. Михов уточни още, че категорично е стигнал до извода, че когато един човек е натоварен с различни отговорности, в неговия случай – на народен представител и на областен координатор на партията, винаги ангажиментите в една от позициите изостават. По думите му е изостанал партийният живот в областта и той ще насочи усилия да коригира това. Михов беше категоричен, че в решението му не бива да се търси партиен процес.

„Решението ми не е импулсивно. За себе си отдавна знам, че този мандат е последен за мен в Народното събрание. Осем години са много. Не е възможно човек да работи със същия хъс. Неизбежно е да се влезе в рутина и тогава е по-вероятно матрицата да промени теб, отколкото ти нея. Затова е важно в Народното събрание да влязат хора с хъс и желание. Аз бих призовал тези, които влязат от нашия регион, да изберат за своя кауза „Област Габрово“, каза Цветомир Михов.

Освен Томислав Дончев и Цветомир Михов габровската структура е номинирала и Николай Сираков, областен управител, Климент Кунев, зам.-кмет на Община Габрово, Добромир Проданов, народен представител от последния мандат и общински ръководител на ГЕРБ-Габрово и доц. Десислава Петрова, преподавател в ТУ-Габрово и общински съветник от ГЕРБ в Габрово.
В Трявна, освен Томислав Дончев и Цветомир Михов, са номинирани общинският ръководител на партията и заместник-кмет на Трявна Мария Пенева и Константин Брънеков, млад архитект
От Севлиево номинации са направени и за Иглика Събева, зам.-областен управител, адвокат и учител по образование, д-р Христо Ботев, Мирела Ганчева и Атанас Атанасов. 

От Дряново, освен Дончев, Проданов и Михов, е издигната номинацията и на Ива Димитрова-Константинова, специалист в областта на социалните дейности.

Имената, записани в протоколите от събранията се изпращат до Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, където става подреждането на листата, обясни Михов. Той уточни, че предвид възможността за преференциално гласуване, няма значение позицията в листата. Областният координатор не изключи възможността в листата да бъде включена и гражданска квота, хора, които не са номинирани от събранията и не са членове на партията.


 


Теми с продължение
News management powered by Xpression News