Новините от Габрово и региона

„Поискай промяната“ - Коалиция „БСП за България“  е с номер 10 в интегралната бюлетина

БСП не е против санирането, а против цените, на които се прави – коментира Кирил Добрев на среща с представители на Камарата на строителите в Габрово. Когато стартира Националната програма за саниране, строителното министерство определи пределните цени, над които не се сключваха договори - 290 лв. на квадратен метър.

 министерството цената стана 115 лв. на квадратен метър за сгради до осем етажа и 130 лв. за сгради над осем етажа. Единственият въпрос, който може да зададем в момента, е къде отиде разликата. Как може едни и същи дейности да се извършват на различни цени – подчерта водачът на листата на коалиция „БСП за България“. След като спечелим изборите, ще продължим тази програма за саниране, правайки я по-прозрачна и по-достъпна като процедура – допълни още Кирил Добрев.

От строителния бранш настояват местни фирми от малкия и среден бизнес да строят пътища, така ще излезе и по-евтино на бюджета – аргументираха се присъстващите. Кирил Добрев се съгласи, като подчерта, че може да бъде помислено как да се открият възможности повече местни фирми да участват в текущите ремонти и поддръжката на общинските и пътищата от националната пътна мрежа. Факт е, че в момента въпреки многото европейски средства, които са усвоени в Габрово, местният бизнес не можа да се възползва и да работи по различните проекти – коментира още Добрев.

Коалиция „БСП за България“  е с номер 10 в интегралната бюлетина.
„Поискай промяната“

Предизборен щаб на БСП - Габрово

Купуването и продаването на гласове е престъпление.


Теми с продължение
News management powered by Xpression News